Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Створено документальний фільм про блокаду Маріуполя: де подивитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Створено документальний фільм про блокаду Маріуполя: де подивитися

Про Маріуполь створили документальний фільм

4 травня 2022, 14:15
Поділіться публікацією:








Українці зняли та випустили документальний фільм про блокаду Маріуполя під назвою "Хроніки пекла. Маріуполь". Про це повідомили на сторінці Маріупольської міської ради.

Створено документальний фільм про блокаду Маріуполя: де подивитися

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

"Маріуполь – зруйнований, але нескорений. Місто на сході України з населенням майже півмільйона людей пережило окупацію, повну руйнацію та гуманітарну катастрофу. Окупанти знищували цивільних, не даючи змоги втекти. У цьому фільмі — розповідь тих, хто вижив про життя в пеклі і врешті-решт — про порятунок", — йдеться в описі відео.

Тривалість стрічки більше години, є вікові обмеження. Над фільмом працювали: режисер і сценарист — Єлизавета Татарінова, оператори — Віктор Левчук, Олексій Дідік, режисер монтажу — Ілля Макаренко. Подивитися можна за посиланням.

Ця команда зафільмувала для нащадків геноцид українців у місті Марії над Азовом. В фільмі українці, що виїхали з окупації й блокади згадують жахливі сцени на вулицях, всипаних сміттям, уламками будівель, боєприпасів та тілами жертв російських катів.

У місті за два місяці блокади гуманітарна катастрофа. Окупанти вже повивозили чимало тіл загиблих українців до приміських сіл та створили там братські могили, намагаючись приховати свої злочини проти мирних. У селищі Старий Крим виявлено третю братську могилу маріупольців. Величезну братську могилу виявлено на околиці Маріуполя – у селищі Виноградне. Там може бути захоронено не менше 1000 вбитих росіянами маріупольців. В селищі Мангуш окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців.

Мер міста Вадим Бойченко розповідав, що окупанти залучають для поховання місцеве населення, за їжу, ставлять умови та норми "трудогодин", щоб отримати їжу, воду.

За даними української розвідки, окупанти готують в місті "парад" до 9 травня та масово зачищають вулиці.

Як повідомляв портал, про Маріуполь музиканти Океану Ельзи написали пісню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mariupolrada
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини