Головна Новини Суспільство події ЄС просять відкласти нові санкції проти РФ: хто заступився за російські алмази
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС просять відкласти нові санкції проти РФ: хто заступився за російські алмази

Індія закликала ЄС відкласти заборону на російські алмази: незрозумілі правила

20 грудня 2023, 15:05
Поділіться публікацією:

Індія закликала країни Великої сімки (G7) відкласти введення заборони на російські алмази, оскільки правила відстеження походження дорогоцінного каміння залишаються неясними. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Reuters", з посиланням на двох знайомих із ситуацією джерела.

ЄС просять відкласти нові санкції проти РФ: хто заступився за російські алмази

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Індія, де знаходиться 90% світової індустрії ограновування та полірування алмазів, має вирішальне значення для реалізації заборони, підкреслює агентство. Нью-Делі також прагнув більшої ясності у своїх переговорах з лідерами G7.

Росія є найбільшим у світі виробником алмазної сировини за обсягом. Нові обмеження на торгівлю російським дорогоцінним камінням є частиною ширших заходів ЄС, покликаних обмежити доходи Кремля, які фінансують вторгнення РФ до України.

Зазначимо, Євросоюз ухвалив 12-й пакет санкцій проти РФ. Вперше з'явилася заборона на російські алмази та діаманти, повідомив президент України Володимир Зеленський. Також прописані нові заходи проти обходу санкцій та проти постачання в РФ товарів та технологій подвійного призначення. Тим часом Китай і Росія встановили новий рекорд з товарообігу, а бюджет країни-агресора має профіцит. Експерти оцінили для видання "Коментарі" 12-й санкційний пакет, а також розповіли, які фінансово-економічні заходи ще слід зробити, щоб зробити РФ реально боляче.                                                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" – санкції для відводу очей: ЗМІ дізналися, що сталося зі станом російських олігархів за рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини