Головна Новини Суспільство події ЄС не поспішає запроваджувати нові санкції проти Білорусі: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС не поспішає запроваджувати нові санкції проти Білорусі: у чому причина

Ряд країн хочуть скасувати вже введені обмеження

10 квітня 2023, 17:55 comments2069
Поділіться публікацією:

Робота над новими санкціями Євросоюзу проти Білорусі поки що не просувається, оскільки кілька країн хочуть скасувати вже введені обмеження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на PAP.

ЄС не поспішає запроваджувати нові санкції проти Білорусі: у чому причина

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Як йдеться у матеріалі, деякі західноєвропейські країни блокують запровадження нових обмежень. Вони хочуть, щоб ухвалення нових санкцій проти Білорусі супроводжувалося скасуванням заборони на імпорт білоруської калійної сировини, яку використовують для виробництва добрив.

У PAP уточнюють, що влада країн, яка хоче скасувати частину обмежень проти Білорусі, виправдовує своє бажання "забезпеченням продовольчої безпеки" в умовах війни Росії проти України. При цьому Польща та країни Балтії виступили проти таких намірів.

За даними ЗМІ, Швеція, яка зараз головує в ЄС та відповідає за переговори щодо санкцій, не намагається швидко знайти компроміс.

"Ми не згодні з тим, що синхронізація білоруських санкцій із російськими одночасно означає зняття обмежень з нашого основного експортного продукту, яким є білоруський калій. Ми хочемо нових санкцій, але не ціною скасування тих, які були прийняті раніше", — заявив PAP постійний представник Польща при ЄС Анджей Садось.

Зазначимо, Світовий банк і МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усувати "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як іде підготовка до контрнаступу ЗСУ – чому стільки шуму, прогнозів, "зливів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини