Головна Новини Суспільство події ЄС готується відмовитися від нафти РФ – питання просуватиме Париж
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС готується відмовитися від нафти РФ – питання просуватиме Париж

Франція має намір переконати країни ЄС запровадити нафтове ембарго проти Росії

19 квітня 2022, 14:14
Поділіться публікацією:

Ембарго на російську нафту на рівні Європейського Союзу перебуває у розробці. Президент Франції Еммануель Макрон ставить вирішення цього питання своїм пріоритетом. Він повністю підтримує цей крок. Таку заяву зробив міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Ле Мера радіо "Європа 1".

ЄС готується відмовитися від нафти РФ – питання просуватиме Париж

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Ле Мер висловив переконання, що Франції знадобиться кілька тижнів, щоб опрацювати питання відмови від російської нафти зі своїми європейськими партнерами. Є всі підстави казати, що нафтове ембарго буде прийнято. Європа має вийти на ухвалення політичного рішення.

Раніше лідер французів Еммануель Макрон заявив, що просуватиме санкції на постачання російського газу. З його слів, Франція від них не залежить. Макрон до останнього намагався домовитися з Путіним, неодноразово дзвонив господареві Кремля, умовляючи того припинити бойові дії або хоча б піти на перемир'я, доки працюватимуть дипломати, але Путін відкинув усі вмовляння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Ердоган визнав, що після оприлюднення фактів військових злочинів російської армії в Бучі та Ірпені переговори між Україною та РФ зайшли в глухий кут. При цьому президент Туреччини зазначив, що він і далі докладатиме всіх зусиль, щоб переговорний процес був відновлений і скоріше настав мир в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – розпочинається нова фаза війни в Україні: експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, чи є сенс ще сподіватися на переговори між Росією та Україною та на те, що дипломатичним шляхом вдасться покласти край війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини