Головна Новини Суспільство події Ердоган відреагував на вихід Росії із "зернової угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган відреагував на вихід Росії із "зернової угоди"

Президент Туреччини назвав дії РФ "нерішучими"

31 жовтня 2022, 14:00 comments1693
Поділіться публікацією:

Для Туреччини дуже важливо, щоб зерновий коридор і надалі працював. Його важливо підтримати та продовжити. Анкара зробила дуже багато зниження продовольчої кризи. Як повідомляє видання "Коментарі", про це турецький президент заявив, виступаючи на Всесвітньому турецькому медичному конгресі.

Ердоган відреагував на вихід Росії із "зернової угоди"

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"Як відомо, близько 1/3 світового виробництва пшениці припадає на Україну та Росію. …Завдяки спільному механізму, створення якого ми забезпечили у Стамбулі, ми забезпечили відносне скорочення продовольчої кризи, запропонувавши 9,3 млн. тонн української пшениці на службу світу", – заявив президент Туреччини

Реджеп Ердоган звернув увагу на те, що "Росія діє нерішуче". Турецький лідер також запевнив, що незважаючи на такий крок Росії, Туреччина "докладе зусиль, щоб служити людству".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія знову б'є енергосистемою України: чому Кремль не досягне своєї мети – як відреагує Захід.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у своєму зверненні 30 жовтня президент України Володимир Зеленський, коментуючи вихід Росії із зернової угоди, заявив, що РФ ставить мир на межу продовольчої кризи і є єдиним винуватцем того, що продукти харчування зараз дорожчатимуть. За даними Мінінфраструктури України, країна-агресор фактично заблокувала рух 218 суден, які або везуть продовольство з нашої країни, або йдуть за ним. Тим часом з'явилися дані, що Київ, Анкара та ООН погодили рух 14 суден у Чорному морі в понеділок у рамках "чорноморської ініціативи". Спеціально для "Коментарів" експерти проаналізували ситуацію навколо зернової угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини