Головна Новини Суспільство події Експерт розповів, як обмежити поширення коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як обмежити поширення коронавірусу в Україні

Допомогти здолати хворобу українцям може перехід на "дистанційку"

23 березня 2021, 18:39
Поділіться публікацією:

Кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує збільшуватися. І це  незважаючи на переведення багатьох регіонів до "червоної" карантинної зони, яка передбачає найжорсткіші обмеження.

Експерт розповів, як обмежити поширення коронавірусу в Україні

Коронавірус продовжує лютувати в Україні. Фото з відкритих джерел

Про останню статистику і спосіб зменшити поширення хвороби розповів очільник комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, народний депутат Михайло Радуцький.

Серед важливих моментів, які можуть допомогти стримати коронавірусну пандемію, Радуцький називає носіння захисних масок і дотримання соціальної дистанції між людьми. Однак лише цих обмежень, на думку нардепа, в нинішній ситуації вже не досить.

На думку Радуцького, влада не розглядає варіанту абсолютного локдауну з повною зупинкою громадського транспорту. При цьому народний обранець зазначає, що кількість людей на вулицях і їхнє безпосереднє спілкування слід звести до мінімуму.

Гарним варіантом для обмеження поширення коронавірусу Михайло Радуцький вважає повернення до дистанційної роботи.

Експерт говорить про те, що на "удальонку" необхідно перевести максимально можливу кількість осіб. Таким чином безпосередні контакти в суспільстві пропорційно зменшаться, а економіка загалом не постраждає, оскільки підприємства продовжать функціонувати.

На подібні обмеження українським роботодавцям Радуцький пропонує піти через постійне погіршення епідситуації в державі. Так, за минулу добу, 22 березня, в Україні від ускладнень, викликаних COVID-19, загинуло 333 людини. Це рекорд смертності через коронавірус за весь час епідемії.

Михайло Радуцький нагадав, що разом із загальною кількістю хворих збільшується і відсоток госпіталізованих пацієнтів. При цьому окремі регіони демонструють критичні показники заповнюваності ліжко-місць у лікарнях. Найбільше поки в Ужгороді — 87%. Трохи менше в Івано-Франківську і Києві.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що уряд оновив правила перебування в "червоній" зоні карантину. Де тепер є обов'язковим носіння захисної маски, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви знайдете інформацію про те, чи загрожує медикам звільнення за відмову від вакцинації проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/623
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крысолов

23 березня 2021, 18:58

Тупость медицинских фашистов уже начинает утомлять. Они даже не упоминают, что гадят людям жизнь. Люди для них - государственный скот. Надеюсь, что все они разделят судьбу Рудольфа Гесса.


Новини