Головна Новини Суспільство події Де медична маска стає обов’язковою: уряд оновив вимоги до «червоної» зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Де медична маска стає обов’язковою: уряд оновив вимоги до «червоної» зони

Українців зобов’язали носити маску на вулиці

23 березня 2021, 15:16 comments1258
Поділіться публікацією:

В Україні оновлюється не лише перелік "червоної" зони карантину, а й правила, які діють на цих територіях. Так, у постанові Кабінету Міністрів від 22 березня йдеться про порядок використання медичних масок у місцях "загального користування", пише "Українська правда".

Де медична маска стає обов’язковою: уряд оновив вимоги до «червоної» зони

Маски у "червоній" зоні карантину стали обов’язковими. Фото з відкритих джерел

У документі зазначається, що українці, які проживають у "червоній" зоні карантину, мають дотримуватися певних вимог, у тому числі й стосовно індивідуальних засобів захисту. Медичні, а також виготовлені власноруч маски та респіратори відтепер перетворюються на майже постійний елемент гардеробу, а не лише "перепустку" до більшості громадських місць і супермаркетів.

У постанові Кабміну йдетьсся про територію "загального користування". Подібне визначення є й у Законі України "Про благоустрій".

До таких місць наразі відносять:

• парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

• пам'ятки культурної та історичної спадщини;

• майдани, площі, бульвари, проспекти;

• вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

• пляжі;

• кладовища тощо.

На їх території жителям "червоної" зони карантину необхідно перебувати у захисних масках.

Нагадаємо, що від 23 березня в Україні вкотре обновився список карантинних зон. Наразі "жовтий" рівень епідеміологічної небезпеки залишився лише на Херсонщині. Решта областей "пофарбовані" у "помаранчевий" і "червоний" кольори. Найжорсткіші карантинні обмеження діють відразу у дев’яти регіонах, включаючи столицю. Повний список із найсвіжішим поділом ви знайдете у нашому матеріалі.

Також на порталі можна прочитати, як експерти в галузі права оцінюють ініціативу одного зі "слуг народу", що запропонував звільняти лікарів, які відмовляються від щеплення проти коронавірусу. Невеликий спойлер — законності у подібній заяві юристи не знаходять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини