Головна Новини Суспільство події Експерт дав прогноз щодо Донбаському кейса на серпень: надскладний період
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт дав прогноз щодо Донбаському кейса на серпень: надскладний період

Українській стороні потрібно готуватися як до інформаційного тиску, так і до безпосередніх військових дій

31 липня 2021, 10:58
Поділіться публікацією:

За словами політтехнолога, експерта Українського центру суспільного розвитку Юрій Подорожнього, серпень для нашої країни стане надскладним періодом щодо Донбаського кейса.

Експерт дав прогноз щодо Донбаському кейса на серпень: надскладний період

Війна на Донбасі. Колаж "Коментарі" Д.Романюк

"Важливі для України переговори у Вашингтоні (30 серпня) і проведення Кримської платформи (23 серпня) можуть спонукати російську сторону до створення напруженості і загострення на фронті. На тлі негативних повідомлень з Донбасу росіяни будуть формувати свій порядок денний як під час обговорення анексії Криму, так і під час переговорів президентів Зеленського і Байдена", — відзначає експерт.

Він також нагадує, що в середині вересня мають розпочатися спільні російсько-білоруські військові навчання, які вже зараз стають чинником зростання напруги як в Східній Європі, так і в Україні. Адже Росія перекидає в Білорусь все нові і нові сили.

"У цій ситуації українській стороні потрібно готуватися як до інформаційного тиску, так і до безпосередніх військових дій. У цьому контексті зміна вищого військового керівництва стане позитивним сигналом для боєздатності країни", — резюмує Юрій Подорожній.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні виповнився рік з моменту укладення перемир'я на Донбасі. За цей час загинуло в два рази менше українських військовослужбовців, втричі менше отримали поранення, зафіксовано майже втричі менше обстрілів. Однак, порушення все одно фіксуються. Експерти розповіли, чому перемир'я не стало всеосяжним, яким замислювалося спочатку і що може привести до реального перемир'я, а ще краще — до миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини