Головна Новини Суспільство події Екс-суддю Чауса допитали в СБУ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-суддю Чауса допитали в СБУ: подробиці

Зараз колишньому судді надається медична допомога

31 липня 2021, 15:15 comments1179
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України забезпечує безпеку колишнього судді Миколи Чауса, якого вчора виявили в селі Вінницької області після його зникнення 3 квітня. Слідчі СБУ організували допит екс-судді. Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Екс-суддю Чауса допитали в СБУ: подробиці

Микола Чаус - фото з відкритих джерел

"Слідчі СБУ отримали від Чауса дані, що свідчать про його викрадення, позбавлення волі і застосування до нього інших протизаконних дій. У зв'язку з відповідною заявою щодо пана Чауса вжиті заходи для забезпечення його безпеки", — заявили правоохоронці.

В СБУ також зазначили, що наразі Чаусу надають допомогу медики, а сама Служба знаходиться в контакті з його дружиною.

У правоохоронному відомстві заявили, що вживатимуть заходів, які необхідні для встановлення обставин викрадення колишнього судді.

Нагадаємо, що ситуацію, яка склалася навколо Миколи Чауса, оцінили експерти. Колишній працівник СБУ і консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак вважає, що в ситуації з колишнім суддею Миколою Чаусом українська влада знаходяться в цугцванге, коли новий хід веде тільки до погіршення позиції. А Адвокат, керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко підкреслює, що з правової точки зору ситуація Чаусом — досить сумна.

Політичний оглядач Павло Нусс вважає, що вся історія з викраденням його в Молдові і раптовою появою вчора у Вінницькій області — це ніщо інше, як полювання Банковій за потрібною для них людиною, яка своїми свідченнями змогла б дискредитувати того чи іншого незручного президенту Володимиру Зеленському політичного опонента .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини