Головна Новини Суспільство події Є кілька сценаріїв на зиму: в Укренерго озвучили насторожуючий прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Є кілька сценаріїв на зиму: в Укренерго озвучили насторожуючий прогноз

В "Укренерго" попередили, що необхідно бути готовими до складних сценаріїв узимку

27 червня 2024, 16:47
Поділіться публікацією:

Зима для енергосистеми України буде непростою та енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Громадське" повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Є кілька сценаріїв на зиму: в Укренерго озвучили насторожуючий прогноз

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"Зима буде непростою. Реальна ситуація залежатиме від багатьох факторів, основний з яких — обстріли. Неможливо зараз передбачити їхній характер, масованість і точність", — заявив Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що українські фахівці розглядають кілька сценаріїв, але готуються до найгіршого.

Перший песимістичний сценарій. Цей сценарій передбачає продовження масованих обстрілів, внаслідок чого вийдуть з ладу певні об'єкти енергетики. У такому разі взимку буде менше доступної генерації, ніж передбачено базовим планом.

Другий оптимістичний сценарій. Цей сценарій передбачає, що вдалих обстрілів ворога не буде або їх буде небагато, і вдасться відновити більше об'єктів енергетики, ніж очікується за базовим планом. Тоді відключення будуть трохи меншими.

"Треба розуміти, що відключення електрики можуть бути наступної зими. Необхідно бути готовими до складних сценаріїв узимку. Це краще, ніж зараз пообіцяти людям, що все буде гаразд і зима пройде без відключень, а потім доведеться їх запроваджувати", — додав глава енергокомпанії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари РФ по енергоінфраструктурі України : в Інституті вивчення війни розповіли, чи досяг Путін своєї мети.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міненерго пояснили, що відбувається в енергосистемі і коли світла побільшає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 червня 2024, 16:50

Ну добре, попередили, але чим ви збираєтесь допомогти? Або хоча б відпустіть з цього концтабору на волю - самим про себе дбати.


Новини