Головна Новини Суспільство події Дві європейські країни вигадали схему, як полегшити шлях росіян до країн ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві європейські країни вигадали схему, як полегшити шлях росіян до країн ЄС

Кількість рейсів з Угорщини до РФ стрімко зростає

14 березня 2023, 17:25 comments2347
Поділіться публікацією:

Авіакомпанія Air Serbia, яка не зупиняла авіасполучення з країною-агресором, подвоїла кількість рейсів між Будапештом та Белградом до 17 на тиждень. Таким чином, більше громадян РФ зможуть обрати Угорщину для в'їзду до Євросоюзу. Як повідомляє портал "Коментарі", оголошення було зроблено компанією Air Serbia, мажоритарним власником якої є держава, повідомляє "Euractiv".

Дві європейські країни вигадали схему, як полегшити шлях росіян до країн ЄС

Авіакомпанія Air Serbia. Фото: із відкритих джерел

Варто зазначити, Сербія вирішила не вводити санкції проти РФ, а її авіаперевізник продовжує виконувати рейси до чотирьох російських міст. Зазначається, що авіакомпанії РФ можуть літати в межах Сербії, проте не можуть дістатися неї, оскільки сусідами Сербії є країни, які ввели антиросійські санкції і припинили пряме авіасполучення з Москвою.

За інформацією ЗМІ, прямі рейси з Будапешта до Росії завжди користувалися популярністю серед росіян. Так було ще до повномасштабного вторгнення до України. Однак після початку війни угорський Wizz Air постійно збільшує кількість місць на цих рейсах.

Зазначимо, нещодавно ЗМІ сколихнула заява президента Сербії Олександра Вучича, який також, як і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, довгий час у Європі вважався одним із найлояльніших до російського диктатора Путіна. Тепер він заявив, що не може дати гарантій, що серби й надалі утримуватимуться від введення санкцій проти Росії. Поки що Белград не приєднається до західних санкцій проти Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини з Росією: що сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло – стало відомо, яка країна Європи хоче зруйнувати Європейський Союз: президент Франції Макрон як лідер ЄС звернувся із закликом не робити цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.euractiv.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини