Головна Новини Суспільство події Досі думають: в ООН зробили дивну заяву щодо участі у Саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Досі думають: в ООН зробили дивну заяву щодо участі у Саміті миру

В ООН все ще не знають, хто саме із представників організації поїде на саміт

4 червня 2024, 08:47
Поділіться публікацією:

У секретаріаті Організації Об'єднаних Націй підтвердили, що ООН буде представлено на українському Саміті миру у Швейцарії. При цьому досі невідомо, на якому рівні буде представлено ООН на цьому заході. Як передає портал "Коментарі", про це заявив на брифінгу заступник речника генсека ООН Фархан Гак, повідомляє "Укрінформ".

Досі думають: в ООН зробили дивну заяву щодо участі у Саміті миру

ООН. Фото: з відкритих джерел

"Принциповий коментар із цього приводу такий: ми братимемо участь (у Саміті). Ближче до дати проведення заходу ми зможемо проінформувати вас, хто саме там буде", — сказав Гак.

Раніше Білий дім оголосив, що США на Глобальному саміті миру у Швейцарії представлятимуть віце-президент Харріс та радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія не залишає спроб зірвати саміт миру, який заплановано на 15-16 червня у Швейцарії. Глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров вкотре "завів платівку", що Китай нібито найбільше підходить як країна, здатна організувати мирну конференцію, в якій братимуть участь і Москва, і Київ. Умовчуючи при цьому, що Китай всіляко допомагає Росії, за що неодноразово отримав жорстку критику з боку США. У свою чергу, Україна дає зрозуміти, що зірвати саміт миру, до якого готові приєднатися майже 100 держав та міжнародних організацій, країні-агресору не вдасться. Що може продемонструвати саміт, що важливо робити до та після нього, порталу "Коментарі" розповіли експерти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи чекати на дипломатичні прориви у червні: які очікування в України. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини