Головна Новини Суспільство події Донбас може повернутися до режиму тиші: Кравчук пояснив, коли саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Донбас може повернутися до режиму тиші: Кравчук пояснив, коли саме

Пропозиція розглядається головами делегацій у Тристоронній контактній групі

31 березня 2021, 17:48
Поділіться публікацією:

Ситуація з військовим загостренням поблизу лінії розмежування на Донбасі змушує українських політиків шукати різні способи вирішення цієї проблеми. Один із них  повернення до режиму "повної тиші" обома сторонами протистояння. Як повідомляє НВ, з такою пропозицією виступив очільник вітчизняної делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Донбас може повернутися до режиму тиші: Кравчук пояснив, коли саме

На Донбасі можуть повернутися до режиму припинення вогню. Фото з відкритих джерел

Цей факт став відомий громадськості завдяки інформації від спікера нашої делегації Олексія Арестовича. Якщо голови делегацій домовляться, то, ймовірно, починаючи з півночі 1 квітня, на Донбасі запанує тиша.

Це означає, що ведення обстрілів буде повністю припинено. Як відомо, українська сторона регулярно дотримувалася цього режиму. Вперше до нього вдалися влітку 2020 року. Втім, попри укладені ТКГ домовленості, російські окупанти регулярно порушували режим тиші і обстрілювали позиції української армії із забороненої зброї.

Кілька днів тому військова обстановка ще більше загострилася. 26 березня в результаті снайперського обстрілу втратили життя четверо українських військових. Ще двоє бійців отримали поранення різної тяжкості. Як пізніше розповів головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, снайпер бойовиків був "особливо цинічним", адже стріляв не інакше, як в спини українських бійців.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що напередодні відбулися безпрецедентні переговори представників Нормандське четвірки, за винятком України. При цьому у розмові Путін із Меркель і Макроном обговорювали саме питання війни на Донбасі. Що про це думають експерти, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі є інформація про те, що російський уряд мобілізує свою військову техніку у напрямку до Кримського півострова. Є навіть відео, як колона бойових машин і танків рухається до окупованої території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини