Головна Новини Суспільство події Загибель українських військових на Донбасі: Хомчак розповів подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Загибель українських військових на Донбасі: Хомчак розповів подробиці

Бойовики намагалися спровокувати гуманітарну катастрофу в ОРДЛО

30 березня 2021, 14:41
Поділіться публікацією:

Жорсткі обстріли російських окупантів, які стали причиною смерті чотирьох українських військовослужбовців, були спробою створити умови для гуманітарної катастрофи на Донбасі. Таку думку головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака з трибуни Верховної Ради почули народні депутати 30 березня, повідомляє "Сегодня".

Загибель українських військових на Донбасі: Хомчак розповів подробиці

Снайпер бойовиків стріляв у спини українських військових. Фото із відкритих джерел

За словами Хомчака, українські бійці, які потрапили під обстріл бойовиків, займалися розмінуванням території. Події, як відомо, відбувалися неподалік селища Шуми Донецької області.

Намагаючись з'ясувати, де знаходяться раніше встановлені російськими окупантами міни, група українських військових потрапила під приціл ворожих снайперів. Як розповів Хомчак, поранення, несумісні з життям, отримали глава загону підполковник Коваль, а також двоє старших солдатів Гайченко та Абрамович. Першим смертельна снайперська куля зачепила старшого сержанта Барнича. Ще двоє військовослужбовців отримали поранення різної тяжкості.

Забрати тіла і допомогти пораненим стало можливо лише після відкриття вогню у відповідь. При цьому Руслан Хомчак зазначає, що це було великим ризиком, адже снайпер окупантів працював на водонасосній станції. Ця будівля забезпечує водою як окуповані, так і підконтрольні Україні території Донецької області.

На думку головнокомандувача ЗСУ, таку позицію було вибрано спеціально — щоб в окремих населених пунктах почалася справжня гуманітарна катастрофа. Як стверджує Хомчак, без води могли залишитися Горлівка, Торецьк, Південне тощо. Ймовірно, після цього окупанти в черговий раз звинуватили б українську армію в безчинствах на Донбасі.

Також Руслан Хомчак наголосив, що снайпер бойовиків був "особливо цинічний", адже стріляв не інакше, як в спини українських бійців.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українська армія може почати активний наступ на позиції бойовиків. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, яка головна причина загибелі російських окупантів на Донбасі, за словами Хомчака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини