Головна Новини Суспільство події До якого подвигу Борис Джонсон закликає Європарламент
commentss НОВИНИ Всі новини

До якого подвигу Борис Джонсон закликає Європарламент

Британський прем'єр вважає можливим повністю провести світову вакцинацію до кінця 2022 року

6 червня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон хоче, аби лідери країн G7 взяли на себе зобов'язання вакцинувати весь світ проти COVID-19 до кінця 2022 року. Про це повідомляє агенція Reuters.

До якого подвигу Борис Джонсон закликає Європарламент

Борис Джонсон. Фото: Facebook

Журналісти стверджують, що наступного тижня політик має намір закликати лідерів країн "Великої сімки" допомогти вакцинувати всіх людей до кінця 2022 року для перемоги над пандемією коронавірусу у світі. 

"Вакцинація світу до кінця наступного року була б найбільшим подвигом в історії медицини. Я закликаю своїх колег-лідерів G7 приєднатися до нас, щоб припинити цю жахливу пандемію і пообіцяти, що ми ніколи не дозволимо руйнівним наслідкам коронавірусу повторитися", — сказав Джонсон.

Британський прем'єр підкреслив, що найбагатші країни щеплюють велику кількість свого населення, але багато бідніших країн не мають такого ж доступу до вакцин. Така ситуація може спричинити нову хвилю поширення вже мутованого вірусу.

Нагадаємо, що, за словами колишнього головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, наша держава є учасницею двох робочих груп із впровадження COVID-сертифікатів — від ВООЗ та від Євросоюзу. Українська влада буде готова впровадити такі документи вже з 1 липня 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у Міністерстві охорони здоров'я очікують нову хвилю COVID-19 в період осені-зими, оскільки саме в цей час починається сезон грипу.

Однак колишній головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не виключає, що нова коронавірусна хвиля може виникнути й раніше у разі активного поширення нових штамів захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини