Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З 2022 року українські школи перейшли на новий стандарт харчування, який не всі батьки й учні сприйняли позитивно. Проте шеф-кухар Євген Клопотенко продовжує розробляти нові страви та незабаром у їдальнях з'явиться рецептурна збірка.
Нове харчування у школах (фото з відкритих джерел)
Як повідомляє "Обозреватель", нові страви мають урізноманітнити шкільне меню та сприяти розвитку загальної гастрономічної культури, оскільки у збірнику будуть рецепти не лише українських страв, а й найкращих кухонь світу.
Відомо, що до збірки з рецептами увійдуть 160 затверджених страв, які зараз готують для школярів, а ще 340 у розробці. Всі страви відповідатимуть нормам калорійності, білків, жирів і вуглеводів.
Технологічні карти й інші документи щодо нових страв шеф-кухар зі своєю командою передасть на експертизу до Інституту громадського здоров'я ім. А. М. Марзєєва НАМН і Держпродслужби вже цієї весни. До середини 2022 року у шкільних їдальнях вже з'явиться збірка рецептів.
Нагадаємо, Євген Клопотенко зазначив, що завдання нового шкільного меню полягає у тому, щоб повернути учнів із супермаркетів назад до їдальні, запропонувавши їм збалансоване та смачне харчування.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шеф-кухар Євген Клопотенко прокоментував, чому учням деяких шкіл в Україні може не подобатися шкільне харчування у їдальнях. Як приклад, переможець "Майстер шеф" навів норму щодо регулювання кількості солі та цукру у стравах.
Читайте також, що український психолог Дмитро Карпачов пояснює з психологічної точки зору, чому нове меню у школах викликало такий опір у дітей.
Новини