Головна Новини Суспільство події Карпачов дав поради батькам, чиї діти не хочуть їсти страви за меню Клопотенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Карпачов дав поради батькам, чиї діти не хочуть їсти страви за меню Клопотенка

Психолог закликав не травмувати дітей, змушуючи їх з’їдати страви до кінця, але пояснювати, чому ця їжа корисна

18 січня 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Чимало українських батьків зіткнулись з проблемою, що їхні діти відтепер  не хочуть їсти в їдальнях навчальних закладів, де оновили меню з 1 січня 2022 року. Через це виник скандал і батьки, навіть, написали петицію до президента України з проханням скасувати зміни. Тому відомий в країні психолог Дмитро Карпачов склав перелік дієвих порад, як навчити дітей їсти нові страви. Адже у новому меню менше солі, цукру, напівфабрикатів та хліба, але більше овочів, фруктів та м’яса, що піде дітям лише на користь. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі".

Карпачов дав поради батькам, чиї діти не хочуть їсти страви за меню Клопотенка

Дмитро Карпачов. Фото з офіційного сайту

Дмитро Карпачов пояснює з психологічної точки зору, чому нове меню у школах викликало такий супротив у дітей. 

"Зміни занадто кардинальні. У нових рецептах — значне зменшення солі та цукру, а їжа удома стала зовсім не схожою на ту, яку дають тепер у школі. Також більшість дітей дуже обережно пробують щось нове, вводять у свій раціон нові продукти та страви, тому просто бояться або не хочуть їх куштувати", — впевнений знавець дитячої психології.

Тому психолог в першу чергу радить батькам ні в якому разі не змушувати дітей їсти, особливо якщо перед вами підліток. І взагалі будь-яке насилля над дитиною у питаннях харчування може призвести до розладів харчової поведінки. Нехай краще дитина їсть стільки, скільки хоче, або вибирає те, що їй більше смакує. Це все одно краще, ніж якщо дитина лишиться голодною. Також Карпачов радить батькам не критикувати та не стояти осторонь від реформи, а навпаки допомогти школі.

"Поясніть своїй дитині, чому і навіщо змінили звичні страви і куди подівся шкільний буфет із булочками. Якщо ви вдома не практикуєте правильне харчування, то це чудова нагода розібратися в темі і перевірити, хоча б, скільки цукру, консервантів і ароматизаторів у звичайному соці з пакету. І чому тепер у школі їм дають не солодкий компот. Знайдіть рецепти з нового шкільного меню в інтернеті та приготуйте ці страви вдома. Деякі передбачливі мами вже більше тижня привчають своїх дітей до нових смакі, бо якщо вдома їв, то й у школі буде", — наголошує психолог. 

Наостанок Карпачов радить батькам зберігати спокій. Якщо дитина категорично відмовляється їсти у школі — дайте їй з собою перекус.

Читайте також: Клопотенко заперечує, що рекомендував повністю відмовитися від солі та цукру у новому шкільному меню



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини