Головна Новини Суспільство події Діалогу може і не бути: на Банковій пояснили, що заважає переговорам Зеленського та Сі
commentss НОВИНИ Всі новини

Діалогу може і не бути: на Банковій пояснили, що заважає переговорам Зеленського та Сі

Позиція Китаю насторожує Київ, тож виникли складнощі в організації китайсько-українських переговорів.

24 березня 2023, 08:15 comments1610
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день немає інформації про те, що переговори президента України Володимира Зеленського та лідера Китаю Сі Цзіньпіна більше не плануються. Київ справді виявляє інтерес у їхньому проведенні, але в організації переговорів виникли певні складнощі через позицію офіційного Пекіна. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, пише "Інтерфакс-Україна".

Діалогу може і не бути: на Банковій пояснили, що заважає переговорам Зеленського та Сі

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"У планах (Ред. – переговори) є. Організаційно займається і Офіс президента, і МЗС – і Єрмак, і Кулеба. Ініціативно ми пропонуємо, тому що окрім президента Зеленського сьогодні пояснити наслідки неправильної фіналізації війни практично нема кому, адже президент досить чітко розставляє все акценти і серед наших партнерів, і зокрема серед нейтральних країн", – розповів Михайло Подоляк.

За його словами, складність в організації переговорів виникає через те, що Китай чітко не показує свою позицію щодо війни, яку Кремль розв'язав проти України. Крім того, уточнив радник голови ОП, у Китаю досі немає чіткої позиції щодо ступеня своєї участі у врегулюванні військових питань між Україною та РФ.

Даючи оцінку переговорам Сі та російського президента Володимира Путіна, що відбулися в Москві 21-22 березня, Подоляк підкреслив, що розмови про Україну, про війну РФ в Україні та китайський "мирний план" по суті у них не було, всі переговори були присвячені економіці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що домовилися Росія та Китай – яку карту тепер розігруватиме "товариш Сі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – якими будуть наслідки ордера на арешт Путіна – про що варто задуматися Сі Цзіньпіну. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини