Головна Новини Суспільство події Деяким переселенцям скасують виплати: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Деяким переселенцям скасують виплати: названо причину

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що деяким переселенцям перестануть виплачувати грошову допомогу

29 травня 2022, 20:35
Поділіться публікацією:

Багато українців через обстріл були змушені виїхати зі своїх міст до безпечніших регіонів і зараз не мають можливості повернутися додому через підвищену небезпеку. Таким людям держава продовжуватиме виплачувати грошову допомогу. А ось ті, хто не живе у зонах бойових дій, перестануть давати соціальні виплати.

Деяким переселенцям скасують виплати: названо причину

Виплати переселенцям (фото з відкритих джерел)

Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що на фінансову допомогу від держави можуть розраховувати українці, які не мають змоги повернутись додому, бо їхні регіони продовжують обстрілювати окупанти. А також виплати отримуватимуть ті українці, чиї будинки були зруйновані воєнними діями.

А ті люди, які були два місяці у безпеці, а зараз повертаються додому, повертаються до роботи, перестануть їх отримувати.

До речі, йдеться про 2 тисячі гривень на кожну дорослу людину, яка була змушена покинути дім і 3 тисячі гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю. На виплату такої допомоги було скеровано 578 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, згідно з яким розширив перелік громадян, які можуть претендувати на виплати по 2,2-2,5 тисячі гривень щомісяця від міжнародних гуманітарних організацій. Експерти для видання "Коментарі" оцінили заходи уряду щодо підтримки населення у воєнний час і розповіли, які, на їхню думку, слід було б ще вжити заходів, виходячи з наявних можливостей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що уряд разом з ООН запустив програми виплат для допомоги українським переселенцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини