Головна Новини Суспільство події Дефіцит та подорожчання хліба: чи загрожує це українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит та подорожчання хліба: чи загрожує це українцям

За словами керівника асоціації пекарів, запасів зернових, які є основною сировиною для виробництва хліба, в Україні достатньо

9 січня 2023, 09:05 comments2909
Поділіться публікацією:

В Україні достатньо запасів зернових. Тому найближчим часом ні дефіциту хліба, ні його подорожчання не варто чекати. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів президент Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) Олександр Тараненко.

Дефіцит та подорожчання хліба: чи загрожує це українцям

Хліб. Фото: з відкритих джерел

"Про наявність (Ред. – хліба) не варто переживати, оскільки запасів зернових, які є основною сировиною для виробництва хліба, у нас достатньо", – зазначив Олександр Тараненко.

Він додав, що головна проблема, з якою стикається більшість українських пекарень – це перебої з постачанням електроенергії. Через це страждає виробництво. Із ситуації вдається виходити лише завдяки генераторам. Але йдеться про потужні генератори, які далеко не всі пекарні можуть придбати.

"Наприклад, генератор, який може забезпечити потреби середніх розмірів хлібзаводу, коштує сьогодні 3-4 млн гривень", – зазначив президент Асоціації.

За його словами, навіть для досить потужного хлібзаводу це є великі гроші, а пільгове кредитування обмежене.

Ще один момент, наголосив Олександр Тараненко, електроенергія, яку виробляють генератори, коштує на порядок дорожче. Все це в результаті відображаються на остаточній вартості виробленого товару. Тому подорожчання хліба можливе, але лише на кілька відсотків з огляду на додаткові витрати пекарів. Але про те, що хліб подорожчає на кілька гривень – не варто говорити, якщо подорожчання і буде, то воно буде несуттєвим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ПЦУ у Києво-Печерській Лаврі: чому це історична подія – про що свідчить реакція Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського пояснили, чому росіянам із Криму треба бігти вже зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини