Головна Новини Суспільство події ДБР займеться генералом Содолем: ЗМІ дізналися, що цікавить під час наступу росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР займеться генералом Содолем: ЗМІ дізналися, що цікавить під час наступу росіян

ДБР перевірить факти, на які вказав начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич

29 червня 2024, 12:17
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля у той період, коли він безпосередньо командував обороною Харківського спрямування. Також правоохоронців цікавлять інші факти, які вказав начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич. Як передає портал "Коментарі", про це пише "УП", посилаючись на співрозмовника у правоохоронних органах.

ДБР займеться генералом Содолем: ЗМІ дізналися, що цікавить під час наступу росіян

Юрій Содоль. Фото: з відкритих джерел

За інформацією ЗМІ, ДБР відповіло Кротевичу, що його заяву за фактами можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку командувача ЗСУВ "Хортиця" Юрія Содоля розглянуто та за результатами опрацювання – приєднано до матеріалів фактової кримінальної справи про обставини прориву російськими військовими кордони у Харків області, в якому, серед іншого, дається правова оцінка дій військового командування ЗСУВ "Хортиця" під час планування та проведення оборонних операцій на довіреному напрямку.

У Бюро пообіцяли представнику "Азова", що викладені ним обставини будуть перевірені.

Сам Кротевич у соцмережі Х напередодні заявив, що "відповіддю ДБР не задоволений".

"Далі вже робота адвокатів, вдячна всім, хто підтримує. Військових прошу не боятися давати свідчення (у тому числі непублічні), ми не відступимося", — додав "азовець".

Читайте також на порталі "Коментарі" — 24 червня президент Володимир Зеленський зняв генерала Юрія Содоля з посади командувача Об'єднаних сил ЗСУ, яку він обіймав трохи більше 4 місяців. Хоча офіційні причини цього рішення не було оголошено.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нардеп Мар'яна Безуглая заявила, що під час прориву російських загарбників у напрямку Торецька на Донбасі командувач об'єднаними силами ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Содоль пиячив в Одесі.

Раніше "Коментарі" інформували – морська піхота відреагувала на критику щодо призначення Содоля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини