Головна Новини Суспільство події COVID-вакцинація: у МОЗ затвердили довідку для тих, у кого є протипоказання
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-вакцинація: у МОЗ затвердили довідку для тих, у кого є протипоказання

Документ видаватиме сімейний лікар

8 листопада 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

COVID-вакцинація: у МОЗ затвердили довідку для тих, у кого є протипоказання

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

Серед медичних документів з'явилася довідка для тих, у кого є протипоказання для вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

В Україні вже затверджено форму відповідної довідки. Такий документ отримають ті, хто має медичні протипоказання для щеплення. Такі протипоказання бувають постійними, тобто людині не можна вакцинуватися взагалі, або тимчасовими на певний проміжок часу.

Наказ МОЗ від 2 листопада затвердив форму №028-1/о "Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", що має дві сторінки. 

Довідку видає сімейний лікар, заповнюючи та ставлячи печатку. У довідці лікар пише термін дії тимчасових протипоказань до вакцинації від COVID-19.

У переліку протипоказань визначено 10 тимчасових протипоказань до вакцинації та шість постійних. У переліку вказано коли треба робити вакцинацію з пересторогою та коли не можна колоти мРНК вакцини. Переглянути протипоказання можна за посиланням.

Якщо в людини є  анафілаксія, тобто алергічна реакція, після першої дози вакцини, то у МОЗ рекомендують щеплюватися іншими вакцинами.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо що потрібно для вакцинації підлітків і як вона відбувається. два тижні тому в Україні дозволили вакцинувати дітей від 12 до 17 років. Діти мають прийти до медзакладу з батьками та принести певні медичні документи, а потім пройти поверхневий огляд.

Раніше ми писали, що у "Дії" буде сертифікат для тих, хто перехворів на коронавірусну хворобу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини