Головна Новини Суспільство події В «Дії» з'явиться сертифікат про одужання: коли чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

В «Дії» з'явиться сертифікат про одужання: коли чекати

Сертифікат про одужання буде дійсний кілька місяців

2 листопада 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Сертифікат про одужання стане доступним для завантаження з 8 листопада. Під час брифінгу 2 листопада Марія Карчевич, заступниця Міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, розповіла, що на порталі державних послуг з'явиться ще один вид сертифікатів для громадян, які перехворіли COVID-19. Про це пише Суспільне.

В «Дії» з'явиться сертифікат про одужання: коли чекати

Українці зможуть отримати новий сертифікат, фото прес-служби порталу Дія

Ініціативу народних депутатів та Міністерства охорони здоров'я підтримали в Мінцифрі. Тому українці, які тільки-но перенесли хворобу й не бажають отримувати вакцину зможуть згенерувати у "Дії" новий вид електронного документа.

Дані про пацієнта, що переніс коронавірусну хворобу буде вносити до електронної системи лікуючий або сімейний лікар. Після внесення медичної інформації через 15 днів пацієнт зможе в "Дії" згенерувати сертифікат. Строк дії такого сертифікату — три місяці. Оскільки через 90 днів МОЗ радить вакцинуватися тим, хто перехворів.

"Нещодавно ми обговорювали цей сертифікат у "Гончаренко рулить" з головою Комітету з питань здоров'я нації Михайлом Радуцьким. Я наполягав, що документ має бути доступний онлайн за спрощеною процедурою, гість погодився. Тепер Мінцифри повідомляє: вже наступного тижня сертифікат буде доступний у "Дії". Виявилось, ідея сподобалась не тільки мені!", — написав  народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

Як повідомляв портал "Коментарі", на порталі з'явився сертифікат для підлітків, які вакцинувалися. Отримати його можуть їхні батьки, або самі діти, які вже мають паспорт у вигляді ID-картки з 14 років. Для цього їм потрібно зареєструватися в додатку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини