Головна Новини Суспільство події Ціни на огірки та помідори в Україні б'ють рекорди: коли чекати здешевлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на огірки та помідори в Україні б'ють рекорди: коли чекати здешевлення

Зі збільшенням пропозиції на ринку ціни на помідори та огірки підуть на зниження

23 березня 2023, 16:30 comments2198
Поділіться публікацією:

В Україні в магазинах на початку місяця ціни на огірки та помідори підстрибнули до 250 грн/кг та 115 до 250 грн/кг відповідно. При цьому вже наприкінці березня вітчизняні тепличники розпочинають новий обіг томатів. Тож чекати, коли ціни на овочі почнуть знижуватися, чекати залишилося недовго. Вартість знизиться насамперед через збільшення пропозиції. Чим більше помідорів, вирощених у наших українських теплицях, буде з'являтися на прилавках ринків і магазинів, тим більша ймовірність, що ціна їх буде більш прийнятною. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю Оглядачеві розповіла директор із розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва.

Ціни на огірки та помідори в Україні б'ють рекорди: коли чекати здешевлення

Ціни на помідори та огірки. Фото: із відкритих джерел

Експерти вважає, що суттєве подорожчання було пов'язане з весняним збільшенням попиту на томат і огірок і відсутністю великих облягаючих на ринку української тепличної продукції.

"Вартість огірка сягає 250 грн за кг. Вартість томату в українських супермаркетах варіюється від 115 до 250 грн за кг, залежно від сорту та країни походження. Гуртові закупівельні компанії підвищують відпускні ціни на імпортний томат. Зараз на ринку перевершує імпорт – помідор із Туреччини, Нідерландів, Іспанії", – зазначила Катерина Звєрєва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українцям підвищать тарифи на воду: якими будуть нові ціни.

Також видання "Коментарі" повідомляло — 15 березня відзначався Всесвітній день захисту прав споживачів. Як справи з цим в Україні на другому році повномасштабної війни з Росією? Чи достатньо влада робить, щоб захистити права споживачів у різних сферах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини