Головна Новини Суспільство події Цифри продовжують зростати: у Міноборони назвали кількість заброньованих від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифри продовжують зростати: у Міноборони назвали кількість заброньованих від мобілізації

У Міноборони вважають, що ситуація, коли одні захищають державу на фронті, а інші працюють на оборону – нормальна

19 серпня 2024, 13:58 comments1450
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день в Україні майже 930 тисяч військовозобов'язаних заброньовано від мобілізації і очікується, що вже за тиждень їх буде понад 1 мільйон осіб. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Forbes Ukraine.

Цифри продовжують зростати: у Міноборони назвали кількість заброньованих від мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання посилається на повідомлення заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка під час круглого столу "Законодавчі підходи до бронювання працівників підприємств" 19 серпня.

За інформацією чиновника, зараз мобілізація не може забезпечити потреби Сил оборони, оскільки людина, яку щойно закликали — не боєць і стане ним лише через 3-6 місяців.                                                                    

На думку Гаврилюка, ситуація, коли одні захищають державу на фронті, інші працюють на оборону — нормальна. Водночас він зазначає, що економіку країни треба перевести на рейки війни, а зараз фактично лише одиниці підприємств працюють у три зміни.

Заступник міністра оборони додає, що підтримка союзників не збільшується і навряд чи це станеться. При цьому самі росіяни не зменшують своєї присутності на окупованих територіях.

Станом на початок року російське угруповання налічувало 440 000 осіб на окупованих територіях. Нині їх близько 600 000, а до кінця 2024 року ця цифра може зрости року до 800 000 осіб.                         

Читайте також на порталі "Коментарі" – примусова мобілізація: чому продовжується незаконне затримання громадян працівниками ТЦК.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Верховній Раді пропонують зменшити мобілізаційний вік: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини