Головна Новини Суспільство події Чому українці можуть вийти на акції протесту проти Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому українці можуть вийти на акції протесту проти Зеленського

Станом на сьогодні українці мають низький протестний потенціал

2 липня 2021, 20:05 comments1306
Поділіться публікацією:

60,9% громадян України висловилися про свою неготовність доєднуватись до протестів проти чинного президента країни Володимира Зеленського у випадку, якби такі акції розпочались. Про це свідчать дані Active Group.

Чому українці можуть вийти на акції протесту проти Зеленського

Протести в Україні - фото з відкритих джерел

За даними соціологів, 29,1% українців сказали, що категорично не підтримають протестів, а 31,8% – скоріше не підтримають. Тих, хто долучився до протестів, соціологи нарахували 24,5%. Серед них 6,7% точно готові виходити на протестні акції, а 17,8% – скоріш за все долучилися б до стихійних чи організованих акцій. 14,6%  українців поки не сформували своєї думки з цього приводу. 

Чому українці можуть вийти на акції протесту проти Зеленського - фото 2

Експерти стверджують, що єдиною умовою, через яку громадяни можуть вийти на протест є істотне погіршення економічної ситуації.

Серед іншого до протестів може призвести ситуація, коли Зеленський ухвалить рішення, які призведуть до програшу у війні із Росією. В такому разі активно відстоювати свою позицію готові 19,7% українців. За умови ж прийняття рішень, які посилять війну з Росією на вулиці вийдуть 16,7%.

Чому українці можуть вийти на акції протесту проти Зеленського - фото 3

Також причиною для ескалації може стати вчинення поліцією масового побиття – 12,9%. Також для 8,2% респондентів причиною підтримати протест може бути його масштабність. 

Нагадаємо, що 48% українців хочуть вступу країни до Північноатлантичного Альянсу. 54% населення хоче, щоб наша країна приєдналася до європейського співтовариства. Щодо альтернативного об'єднання під егідою Росії — Митного Союзу, то тільки 20% українців хочуть, щоб держава рухалася в цьому напрямку.

Додамо, що за даними іншого соціологічного опитування, станом на перше півріччя 2021 року 47% опитаних українців більше боїться негативних економічних наслідків, пов'язаних із коронавірусною пандемією, ніж самого вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Буба

2 липня 2021, 20:03

Боян.


Новини