Головна Новини Суспільство події Чому тисячі молодих вчителів прийдуть в школи в цьому році
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому тисячі молодих вчителів прийдуть в школи в цьому році

У 2021 році стало збільшили посадові оклади освітян на 20%

20 серпня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Близько 3 тисячі молодих вчителів цьогоріч прийдуть викладати в українських школах. Утім першокласників цього року вступило до школи менше, ніж минулого року. Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлет під час виступу на Всеукраїнському серпневому форумі, передає 24 канал.

Чому тисячі молодих вчителів прийдуть в школи в цьому році

Молоді вчителі. Фото з відкритих джерел

"Одна з головних ідей сьогодення – умотивований учитель", – зазначив міністр освіти.

Сергій Шкарлет сказав, що одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян на 20% з 1 січня та ще на 8,4% з 1 грудня 2021 року. А для додаткового фінансового вмотивування вчителів запроваджено їх сертифікацію (за успішне проходження якої вчитель отримає 20% надбавки).

"Цьогоріч до освітянської спільноти приєднається близько 3 тисячі молодих вчителів, які розпочнуть свою роботу у 2021/2022 навчальному році", – заявив він.

У порівнянні з 2020 роком, трохи зменшилася кількість дітей, яка йде до школи. У 2020 році було 417 тисяч дітей, у цьому році – 408 тисяч.

"Але це природно, це демографічна ситуація", – зазначив Шкарлет.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі", Шкарлет розповів про вакцинацію освітянДо першого вересня працівники освітянської галузі мають отримати вакцину проти коронавірусу повним колективом. Окрім тих, хто має протипоказання до щеплення.

Нагадаємо, що кількість хворих на коронавірус українців у віці до 18 років становить 6% від загального числа пацієнтів. За словами керівника Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, саме з цієї причини пріоритетність стосовно щеплення була надана старшому населенню. Наразі вітчизняні медики найчастіше вакцинують ті категорії людей, представники яких більше хворіють, страждають від важких наслідків хвороби або демонструють високий рівень летального результату хвороби. Вакцинація дітей (імовірно, підліткового віку) в Україні поки не запланована, але потенційно МОЗ готується і до цього етапу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

20 серпня 2021, 13:01

Новые учителя - это хорошо. Может это поможет и хоть когда-то здесь начнут писать грамотно


Новини