Головна Новини Суспільство події Чому 9 січня особливий день: кого треба привітати з днем ангела
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому 9 січня особливий день: кого треба привітати з днем ангела

Для кожного християнина значимий день ангела, який вважається своєрідним другим днем народження

9 січня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", 9 січня іменини відзначають люди з іменами Євстрат, Петро, Пилип, Пахом, Захар, Антоніна. Талісманом людини, народженої 9 січня, є олександрит. Гарний, рідкісний та дуже дорогий камінь. Здавна Олександру приписували магічні властивості. Зокрема, його вважали символом ревнощів, пристрасного кохання.

Чому 9 січня особливий день: кого треба привітати з днем ангела

День ангела. Фото з відкритих джерел

За старих часів люди вважали, що якою погода буде 9 січня, такою буде і вересень. У цей день люди починали приступати до господарських робіт, про які згадували після січневих гулянь, що тривали.

Сьогодні за традицією предків потрібно обов'язково сходити в лазню, щоб "змити з себе святки" — всю святкову безтурботність, що допоможе швидше приступити до роботи.

У цей день було багато працювати. Двір, будинок, господарські будівлі упорядковували. Люди займалися пранням, заготівлею дров, готували їжу.

Не рекомендується 9 січня зловживати алкогольними напоями. Забороняється пришивати гудзики, щоби не було старих проблем. Не можна сваритися, лихословити і сваритися.

Щодо народних прикмет та традицій на 9 січня, то серед наших предків було чимало цікавих прикмет на цей день: дивилися, який сьогодні день: птахи сіли на сніг – чекайте на потепління; на деревах сидить багато ворон — вдарять сильні морози; ясна погода – на врожайний рік; собака спить на снігу і згорнувся клубком — прийдуть холоди; кішка на ніч залізла на піч – буде похолодання; якщо кіт лежить животом догори – прийде тепла погода.

Читайте на порталі "Коментарі" — багато опадів: яка погода буде в Україні в січні 2024 року.

Також видання "Коментарі" повідомляло – таких морозів ще ніколи не було: у Швеції та Фінляндії рекорд мінусової температури.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини