Головна Новини Суспільство події Чоловіків, які незаконно виїхали за кордон, чекає покарання: у Держприкордонслужбі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіків, які незаконно виїхали за кордон, чекає покарання: у Держприкордонслужбі зробили заяву

Йдеться саме про тих, хто залишив межі держави порушуючи закон, а не просто був за кордоном до війни і не повертається назад

26 вересня 2023, 13:15
Поділіться публікацією:

Військовозобов'язаних громадян України, які незаконно залишили межі України під час дії воєнного стану, чекає на відповідальність. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Чоловіків, які незаконно виїхали за кордон, чекає покарання: у Держприкордонслужбі зробили заяву

Прикордонники. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що військовозобов'язані чоловіки продовжують робити спроби незаконно перетнути кордон, хоча останнім часом таких спроб стало помітно менше, ніж на початку війни. Залишити країну намагаються як за межами пунктів пропуску, так і через офіційні пункти, але, порушуючи процедури: наприклад, за підробленими документами, або просто ховаючись у технічних порожнинах транспортних засобів.

Більшість таких ухилістів прикордонникам вдається перехопити. А тим, хто таки зміг незаконним шляхом залишити Україну, ще доведеться відповідати за свої вчинки після повернення додому.     

"Якщо ж хтось незаконним способом все ж таки перетнув державний кордон, надалі, коли вони повертатимуться, то вони також будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що, якщо людина вчинила таке порушення, вона надалі уникне відповідальності відповідно до законодавством України", — зазначив Демченко.

При цьому речник Держприкордонслужби не став уточнювати, про яке саме покарання може йтися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мобілізація: Зеленський дав старт перегляду рішень ВЛК.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Данілов розповів, коли оприлюднять імена лікарів та ухилістів, які ускладнюють мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

26 вересня 2023, 17:15

как обычно сами себе стреляем в ногу. Если кто из уехавших и подумывал вернуться, то теперь уже точно останутся жить в нормальных странах.

арро

26 вересня 2023, 13:18

тю та вони так само приїдуть як виїхали через зеленку ви там куку чи шо


Новини