Головна Новини Суспільство події Чого злякалися у Кремлі: чому Путін раптово прилетів до Казахстану
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого злякалися у Кремлі: чому Путін раптово прилетів до Казахстану

Росія намагається "відновити дружбу" із Казахстаном, залучаючи будівництвом АЕС

9 листопада 2023, 08:12 comments6455
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", російський президент Володимир Путін прибув до Казахстану. Це буде п'ята зустріч президентів РФ та Казахстану. Привертає увагу, що господар Кремля прибув до Казахстану через кілька тижнів після того, як країну відвідали лідери ЄС – канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон. Тоді на зустрічах було багато важливих заяв і похвал з боку європейських лідерів за те, що Казахстан не став сателітом Москви і формує свій зовнішньополітичний курс і свою політику.

Чого злякалися у Кремлі: чому Путін раптово прилетів до Казахстану

Путін та Токаєв. Фото: із відкритих джерел

На сайті президента Казахстану вже з'явилося повідомлення, що в рамках візиту президента РФ Путіна до Астани планується проведення переговорів, під час яких буде обговорено актуальні питання казахстансько-російського стратегічного партнерства.                                   

Також відомо, що Росія готова збудувати в Казахстані першу атомну електростанцію. Про це заявив російський диктатор за день до візиту до країни. Токаєв цю інформацію підтвердив. Нібито держкорпорація "Росатом" готова розробити відповідний проект із використанням найпередовіших технологій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – один із лідерів Європейського Союзу приїхав до Казахстану: у Кремлі вже заявляють про стурбованість.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Казахстан підтримує рішення Євросоюзу щодо санкцій проти Росії за агресію щодо України та не дасть Москві можливість їх обійти. Таку заяву на брифінгу під час офіційного візиту до Німеччини зробив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини