Головна Новини Суспільство події Чи збирається Путін визволити Софію Сапегу з білоруського СІЗО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збирається Путін визволити Софію Сапегу з білоруського СІЗО

Путін обговорить із Лукашенком екстрадицію дівчини Протасевича на батьківщину

27 травня 2021, 19:37
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і очільник Росії Володимир Путін під час своєї зустрічі в Сочі обговорять питання, що стосуються Софії Сапеги, яку білоруські силовики заарештували разом із її хлопцем Романом Протасевичем. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на прес-секретаря російського гаранта Дмитра Пєскова.

Чи збирається Путін визволити Софію Сапегу з білоруського СІЗО

Софія Сапега. Фото: Instagram

Політики збираються домовитися про екстрадицію Сапеги, яка є громадянкою Росийськой Федерації, на батьківщину.

"Напевно, буде підніматися питання російської громадянки, яка була затримана і знаходиться в слідчому ізоляторі у Мінську. В будь-якому випадку будемо робити все необхідне для захисту прав російської громадянки", — заявив Пєсков.

Прес-секретар Путіна зазначив, що захист прав Сапеги може здійснюватися у різних форматах, з огляду на "особливий характер міждержавних взаємин".

Нагадаємо, що дівчину Романа Протасевича Софію Сапегу підозрюють у кількох злочинах, які були здійснені у період із серпня по вересень 2020 року.

Додамо, що з 26 травня 2021 року Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Крім того, 24 травня уряд Литви ініціював екстренне засідання. Під час його проведення було прийнято рішення заборонити прибуття і відправлення з країни всіх авіарейсів, які проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

27 травня 2021, 20:10

Отсидит лет семь и конечно отпустит)))


Новини