Головна Новини Суспільство події Чи вважають українці себе щасливими людьми - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вважають українці себе щасливими людьми - опитування

Велика частина українців вважає себе щасливими людьми

28 грудня 2020, 12:51
Поділіться публікацією:

Бути щасливим — означає бачити радість в абсолютно кожному дні, займатися улюбленою справою, жити там, де хочеться і робити те, що подобається. Українці розповіли, чи щасливі вони або ж зовсім ні.

Чи вважають українці себе щасливими людьми - опитування

ФОТО: З відкритих джерел

З 16 по 25 жовтня 2020 року експерти з R&B Group провели опитування жителів України на тему щастя. Всього було опитано 1800 осіб з різних регіонів країни. Кожен респондент був у віці від 18 років і старше.

Так, аналітикам вдалося з'ясувати, чи вірять в щастя жителі країни чи ні. Крім того, українці розповіли, чи відносять себе до щасливих людей. Згідно з даними опитування, в таке поняття як щастя вірить 91% людей, а в тому, що щастя не існує, переконані 5%. Повідомляється, що в цьому році зафіксовано найвищий показник за період з 2013 року. Тобто, у 2013 в останній раз така велика кількість людей вірила у щастя.

На друге питання, чи вважають люди в Україні себе щасливими, позитивну відповідь дали 72% громадян. А 18% заявили, що такими себе зовсім не відчувають. До слова, практично кожен десятий з опитаних не зміг точно визначитися, до якої групи людей він може себе віднести.

R&B Group також з'ясували, що впливає на самооцінку щастя людей в країні. Як виявилося, ті з опитуваних, хто за віком був молодшим, відносили себе найчастіше до категорії щасливих людей, а ті, що старші — навпаки. Також, чим краще у людини матеріальне становище, тим менше ймовірності, що вона скаже, що нещаслива. Те ж саме стосується і вищої освіти. Опитані, які мають вищу освіту, вважають себе щасливими в більшості випадків, а ті, у кого немає — навпаки.

Відзначається, що українці, які відносять себе до категорії щасливих людей, впевнені, що в наступному році їм буде ще краще, ніж у цьому. А ті, хто назвав себе нещасливими, кажуть, що через рік, ймовірно, їм стане ще гірше жити.

У порівнянні з результатами подібного опитування, проведеного по всьому світу, можна впевнено заявити, що Україна входить до 10-ки найкращих. Їй вдалося випередити такі країни як Італія, США, Польща і Росія, набравши 72% людей, які вважають себе щасливими.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, як українці називали своїх дітей у 2020 році, а також про те, скільки роботодавців готові підвищити зарплати співробітникам у 2021 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини