Головна Новини Суспільство події Чи впав рівень води у Каховському водосховищі: заява МАГАТЕ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи впав рівень води у Каховському водосховищі: заява МАГАТЕ

У МАГАТЕ заявили, що рівень води у Каховському водосховищі впав на 2,8 метра

8 червня 2023, 08:10 comments1038
Поділіться публікацією:

Рівень води в Каховському водосховищі впав на 2,8 метра до позначки 14,03 метра. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Чи впав рівень води у Каховському водосховищі: заява МАГАТЕ

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Фото: GettyImages

За даними Гроссі, такий рівень води було зафіксовано о 18.00 за київським часом. Погодинні темпи втрат дещо призупинилися – до 5-7 см/год, на відміну від попередніх показників 11 см/год.

Гроссі додав, що якщо рівень води впаде нижче 12,7 метрів, то Запорізька атомна електростанція більше не зможе перекачувати воду з резервуару на майданчик.

"Оскільки повний ступінь пошкодження греблі залишається невідомим, неможливо припустити, чи може це статися і коли. Однак, якщо поточна швидкість падіння збережеться, рівень 12,7 метра може бути досягнутий протягом наступних двох днів", — розповів Гроссі.

Зазначимо, у ніч проти 6 червня російські окупанти підірвали заміновану Каховську ГЕС. Через руйнування греблі затопило деякі населені пункти Херсонської області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — реакція Києва та Москви на підрив дамби Каховської ГЕС, що стався в ніч проти 6 червня, виявилася передбачуваною. Україна звинувачує у всьому Росію, та своєю чергою киває на Україну. А що можна сказати про світову реакцію, відому на даний момент? Наскільки вона (з боку окремих країн та міжнародних організацій) адекватна масштабам того, що відбувається? Які заходи можуть бути вжиті проти винуватців теракту, за яким явно стоїть найвище військово-політичне керівництво РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підрив Каховської ГЕС: які наслідки для українського АПК та світового ринку продовольства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини