Головна Новини Суспільство події Чи одумався Іран: у Білому домі зробили заяву про співпрацю Росії та Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи одумався Іран: у Білому домі зробили заяву про співпрацю Росії та Ірану

Білий дім стверджує, що Росія та Іран дедалі більше поглиблюють оборонне партнерство.

10 червня 2023, 15:00 comments2042
Поділіться публікацією:

Попередження Заходу не подіяли. Іран не лише продовжив співпрацю з Росією в оборонній сфері, але й посилив її. Так Росія отримала та продовжує отримувати від Тегерана сотні дронів-камікадзе, які спрямовує на Україну. Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі, пише портал "Коментарі" з посиланням на агентство "Reuters".

Чи одумався Іран: у Білому домі зробили заяву про співпрацю Росії та Ірану

Іран та Росія. Фото: з відкритих джерел

"Росія використала іранські БПЛА протягом останніх тижнів для завдання ударів по Києву і тероризування українського населення, і військове партнерство між Росією та Іраном, схоже, поглиблюється", – зазначив Кірбі.

Він також зазначив, що США мають інформацію про те, що Росія отримує від Ірану матеріали, необхідні для будівництва заводу з виробництва безпілотників, який може бути повністю введений в експлуатацію на початку наступного року.

"Ми публікуємо супутникові знімки запланованого розташування цього заводу з виробництва БПЛА в російській особливій економічній зоні "Алабуга", – сказав він.

За словами Кірбі, підтримка між Іраном та Росією відбувається в обох напрямках: Іран прагне отримати від Росії військове обладнання на мільярди доларів, включаючи гелікоптери та радари.

"Росія пропонує Ірану безпрецедентну оборонну співпрацю, у тому числі в галузі ракет, електроніки та протиповітряної оборони", – сказав він.

"Це повномасштабне оборонне партнерство, яке шкодить Україні, сусідам Ірану та міжнародній спільноті. Ми продовжуємо використовувати всі наявні у нашому розпорядженні інструменти для викриття та припинення цієї діяльності, у тому числі шляхом інформування громадськості – і ми готові робити більше", – додав представник Білого. вдома.

Кірбі заявив, що передача безпілотників є порушенням правил Організації Об'єднаних Націй, і Сполучені Штати прагнутимуть притягти ці дві країни до відповідальності.

Зазначимо, раніше видання "Sky News" опублікувало факти, а також документи, що підтверджують тісне співробітництво Росії та Ірану у сфері постачання зброї. Експерти проаналізували цю інформацію спеціально для видання "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" – як зупинити ірано-російську співпрацю – що потрібно зробити Україні та Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини