Головна Новини Суспільство події Чи можуть з'явитися електронні повістки: що зміниться для військовозобов'язаних
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть з'явитися електронні повістки: що зміниться для військовозобов'язаних

Реєстрацію електронного кабінету можуть зробити обов'язковою

31 січня 2024, 09:00
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", згідно з новим проектом закону про мобілізацію, в Україні надсилатимуть повістки про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки до електронного кабінету призовника. У статті 22 наголошується, що до обов'язків громадян з мобілізаційної підготовки та мобілізації входитиме реєстрація електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста.

Чи можуть з'явитися електронні повістки: що зміниться для військовозобов'язаних

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Так, військовозобов'язані протягом 60 днів із дати початку проведення мобілізації повинні уточнити свої облікові дані через Центри надання адміністративних послуг, або електронний кабінет, або ТЦК.

У документі зазначається, що повістка може бути надіслана через електронний кабінет, днем її вручення вважатимуть той, коли ТЦК отримав повідомлення про її доставку. Якщо повістку надіслали пізніше о 17:00, вона вважатиметься врученою наступного робочого дня.

Громадянин повинен повідомити ТЦК про причини неприбуття на порядок денний протягом трьох діб. Поважними причинами визнаються: перешкода стихійного характеру, хвороба, дії Росії або інші обставини, що позбавили його можливості особисто прибути у зазначений пункт та строк; смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) чи близького родича його дружини (чоловіка).

Зазначимо, в оновленому законопроекті про мобілізацію, серед іншого, пропонується зобов'язати деяких українців до проходження повторного медичного обстеження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація із законопроектом про мобілізацію, який більше місяця не могла ухвалити Верховна Рада, відправивши його в результаті на доопрацювання до Кабміну, продовжує розбурхувати українське суспільство. Військові закликають припинити "цирк" навколо ухвалення цього документа, наголошуючи, що армії потрібні новобранці. Нардепи обговорюють тему мобілізації жінок. Але віз поки й нині там. Портал "Коментарі" продовжує з експертами обговорення актуальної теми мобілізації та пристрастей навколо відповідного законопроекту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини