Головна Новини Суспільство події Чи є плани підвищувати пенсійний вік в Україні: відповідь Мінсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є плани підвищувати пенсійний вік в Україні: відповідь Мінсоцполітики

У Мінсоцполітики хочуть створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс

21 серпня 2024, 11:18
Поділіться публікацією:

Українська влада не планує підвищувати пенсійний вік. Водночас створюватимуть умови, щоби українці працювали довше. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю агентству "Укрінформ" зробила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Чи є плани підвищувати пенсійний вік в Україні: відповідь Мінсоцполітики

Пенсії. Фото: з відкритих джерел

"Ні, ми не будемо його (пенсійний вік, — ред.) збільшувати. Стандарт, закладений у 2017 році, є оптимальним, і його слід зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це непоганий варіант", — зазначила міністр.

За її словами, у міністерстві хочуть працювати, щоб відновлювати навички людей похилого віку, давати їм нові навички, наприклад, з цифрової грамотності, щоб вони могли залишатися на ринку праці якомога довше.

Оксана Жолнович наголосила, людина у 65 років – це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, має гарні можливості робити внесок в економіку та чудовий досвід. Зважаючи на ці обставини, владі потрібно створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи, і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс.

Глава Мінсоцполітики також вважає, що пенсія дещо десоціалізує, бо зникає необхідність ходити на роботу і, відповідно, перебувати у соціумі. Але активні дії продовжують наше життя.

"Тому одне з наших завдань — не залишати людей у "чотирьох стінах" якомога раніше, а зберегти цю соціальну активність", — додала Оксана Жолнович.

Читайте також на порталі "Коментарі" — збільшення пенсії: що зміниться для українців віком від 70 років.

Також видання "Коментарі" повідомляло – понад 10 млн пенсіонерів в Україні: хто отримує найбільше і менше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини