Головна Новини Суспільство події Чи чекати сенсацій від прес-конференції Зеленського: що найбільше турбує українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати сенсацій від прес-конференції Зеленського: що найбільше турбує українців

Потенційно незручними можуть бути питання про результати контрнаступу, боротьбу проти корупції, перспективи проведення виборів, очікування від партнерів на наступний рік

19 грудня 2023, 11:27
Поділіться публікацією:

У вівторок, 19 грудня, український президент Володимир Зеленський проведе підсумкову річну прес-конференцію. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" очікуваннями від цього заходу.

Чи чекати сенсацій від прес-конференції Зеленського: що найбільше турбує українців

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Не варто чекати від прес-конференції на якісь сенсаційні заяви

Політолог, експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Валентин Гладких розмірковує так:

"Навряд чи варто очікувати від анонсованої події якихось сюрпризів, оскільки основний пункт порядку денного як цього року, так і наступного залишається незмінним – опір російській агресії. Кроки, які ми робимо на цьому шляху та перешкоди, з якими зустрічаємося, також добре відомі. Тому більшість питань до президента України стосуватимуться саме цієї проблематики".

На думку експерта, у відповідях Володимир Зеленський наголосить на необхідності подальшої підтримки України з боку світової спільноти та посилення санкційного тиску на РФ. Що цілком закономірно та виправдано.

"Окремо, ймовірно, будуть питання щодо подальших кроків України у напрямку євроатлантичної інтеграції – як після літнього вільнюського саміту НАТО, так і після нещодавнього рішення Європейської Ради. Потенційно незручними можуть бути питання про результати контрнаступу, боротьбу проти корупції, перспективи проведення виборів, очікування від партнерів на наступний рік. Втім, ці питання вже неодноразово ставилися – і Зеленський давав відповіді на них", – зазначає Валентин Гладких.

Словом, констатує він, не варто чекати від прес-конференції на якісь сенсаційні заяви. Позиція президента неодноразово ним артикулювалася і добре відома, принаймні з принципових і важливих питань, вона дуже вивірена і навряд чи варто очікувати тут імпровізації, пояснює Валентин Гладких.

"Інтригою можуть бути хіба що "особисті" питання, відповідаючи на які, Зеленський зможе викликати позитивну емоційну реакцію, яка не буде зайвою для посилення підтримки нашої боротьби проти російської навали", — підсумовує експерт.

Швидше за все, будуть гострі питання від опозиційних медіа

Політолог, політексперт, кандидат політичних наук Денис Гороховський вважає, що не так складно передбачити ключові теми, які порушуватимуться на прес-конференції.

"Звичайно, всі вони будуть прямо чи опосередковано пов'язані з війною, – пояснює він. – Мобілізація, у тому числі серед жінок, перехід на "військовий режим" економіки, питання виїзду за кордон для чоловіків, вибори в США та допомога Україні. Традиційно хтось із регіональних ЗМІ витратить час на запитання, запрошуючи президента відвідати їхнє місто та черговий фестиваль вареників чи борщу".

Швидше за все, продовжує експерт, будуть гострі питання від опозиційних медіа – і на них будуть надані відповіді, але вони тим самим ЗМІ, звісно, не сподобаються.

"Взагалі, навіть не потрібно чекати на прес-конференцію, щоб розуміти, хто і як на неї відреагує. Прихильники президента хвалитимуть за все, опоненти – критикуватимуть за те саме. При цьому навряд чи слід очікувати на якісь сенсації у заявах Володимира Зеленського. Хіба що щось про "посадки" та корупцію. Наприклад, нові арешти чи щось подібне. Але, загалом, швидше за все президент ще раз нагадає, що війна – це надовго і вона стосується кожного, хто живе в Україні", – констатує Денис Гороховський.

Важливо почути звіт про рік, що минає

На думку кандидата політичних наук, політолога Олексія Якубіна, є низка ключових очікувань від цієї прес-конференції Зеленського.

"По-перше – як Україна житиме у 2024 році через міжнародну турбулентність, яка є. Ми бачимо складні процеси всередині США, бачимо праву хвилю у низці європейських країн. Як Україна плануватиме подальшу стратегію на зовнішній арені та всередині країни? По-друге, суспільство чекає від Зеленського на відповідь на ситуацію з війною. Зрозуміло, прогнозувати щось складно. Але він як верховний головком має уявити якесь бачення. Реальне".

Крім того, продовжує політолог, суспільство чекає на відповіді на питання, пов'язані з мобілізацією/демобілізацією, із соціально-економічними аспектами, з ймовірністю виборів, щодо взаємин Зеленського з головкомом ЗСУ Залужним.

"Хочеться, щоб звучали гострі питання. Ті, що не обговорюються на єдиному телемарафоні. Адже всередині суспільства вони звучать, – наголошує Олексій Якубін. – І, звичайно, важливо почути й звіт про рік, що минає".

Читайте також на порталі "Коментарі" — очікування від підсумкової прес-конференції Зеленського: як покращити комунікацію влади з народом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

--

19 грудня 2023, 13:21

Та яка там сенсанция, болтавней пустой позанимается и все. Мерзкая, циничная сволочь. Сенсация будет тогда, когда по этому ссучьему отродью дрон прилетит, чтобы ощутил каково оно тем, кого он палками на фронт гонит, сволочь. Харю разъел, уже в экран не помещается. Только и делают, что помощь разворовывают, твари.


Новини