Головна Новини Суспільство події Чи будуть нові відключення електроенергії влітку, - пояснення «Укренерго»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть нові відключення електроенергії влітку, - пояснення «Укренерго»

В разі дефіциту електроенергії в Україні відключення світла можливі, проте – такий сценарій застосують в останню чергу

18 травня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає видання "Коментарі".

Чи будуть нові відключення електроенергії влітку, - пояснення «Укренерго»

Відключення світла. Ілюстративне фото

"Сам по собі дефіцит, який дійсно може мати місце протягом літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення — це остання в нашому переліку міра за пріоритетністю", — зауважив Кудрицький.

Водночас, за його словами, найбільш очевидним методом збалансування енергосистеми в Україні є імпорт електроенергії з Європи. Це дасть можливість забезпечити світлом споживачів у той час, коли в енергосистемі його не вистачатиме. Разом з тим, існує і інший дієвий, на погляд голови правління "Укренерго", спосіб зберегти світловий баланс — це максимізація можливостей теплової та гідрогенерації.

"Тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах або не будуть пошкоджені обстрілами", — сказав спікер.

Також, Володимир Кудрицький закликав громадян, як і раніше, дбайливо споживати світло, особливо у вечірню пору,  - з 19 до 22 години. Він наголошує, заощадливіше буде, якщо перенести усі справи з використанням електроенергії на ніч, або день. Це також ключовий момент, дотримання якого дозволить українцям прожити літо без дефіциту в енергосистемі країни.

Як писали "Коментарі", — Через збройну агресію Росії, мобілізацію в Україні продовжено до 18 серпня 2023 року. У цей період військовозобов’язаним чоловікам можуть вручити повістки. Це може статися в будь-якому громадському місці, зауважують в ЗСУ.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Російські війська в ході чергової масованої атаки випустили Україною 30 ракет. Із них 29 українських сил вдалося збити. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини