Головна Новини Суспільство події Чи буде відключення світла на Новий рік: пояснення від "Укренерго"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде відключення світла на Новий рік: пояснення від "Укренерго"

В "Укренерго" відреагували на повідомлення щодо можливих вимкнень електрики на Новий рік.

31 грудня 2023, 09:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В "Укренерго" заявили, що повідомлення про можливе відключення електроенергії під у новорічну ніч є фейковим. За словами компанії наразі в українській енергетичній системі існує профіцит енергії.

Чи буде відключення світла на Новий рік: пояснення від "Укренерго"

Чи буде відключення світла на Новий рік. Фото з відкритих джерел

"Укренерго" заявили, що фейки, які масово поширюються у соціальних мережах щодо перебоїв світла є брехливими, а головна їх мета – це "поширення панічних настроїв серед населення".

"В соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр "Укренерго" не планує обмеження споживання в святкові дні", — повідомили в "Укренерго".

Постачальник електроенергії пояснює, що через плюсову температуру в Україні в системі існує профіцит електроенергії. Крім того, традиційно на вихідні споживання електрики менше, ніж у робочі дні.

"Тому у "Укренерго" немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення", — запевняють в "Укренерго" та додають що, не потрібно вестись на російське ІПСО.

В "Укренерго" пояснили, що компанія кожного ранку публікує інформацію щодо можливих відключень світла на своїх офіційних сторінках в соціальних мережах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді зробили заяву щодо можливої зміни ціни на електрику для населення. Як пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль до кінця опалювального сезону українцям не будуть підвищувати ціни на світло.

Також "Коментарі" писали про те, як довго відсутність електрики не створює проблеми для українців під час опалювального сезону. Близько 25% українців готові терпіти 1-3 години щодня без світла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини