Головна Новини Суспільство події Чи буде світло восени: експерти дали обнадійливі прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде світло восени: експерти дали обнадійливі прогнози

Вересень та жовтень можуть пройти без обмежень електроенергії – експерти

18 липня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

На тлі спекотних літніх днів та періодичних відключень електроенергії, українці отримали обнадійливі прогнози від експертів енергетичної галузі. За їхніми словами, вересень та жовтень можуть пройти без обмежень електропостачання, за умови “сприятливого збігу обставин”.

Чи буде світло восени: експерти дали обнадійливі прогнози

Вересень та жовтень можуть пройти без обмежень електроенергії

Під час дискусії в медіацентрі Україна, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко висловив оптимізм щодо можливості повної відсутності відключень вже восени. Він наголосив, що ключовими факторами для цього є завершення ремонтних робіт на енергоблоках, сприятливі погодні умови та відсутність нових атак на енергетичну інфраструктуру.

Радник прем'єр-міністра України та член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко підтвердив позитивні прогнози. 

"В міру очікуваних погодних умов, в серпні-вересні не має бути таких температурних аномалій, з якими ми стикалися, але ще має бути багато сонця, плюс вже ремонтна кампанія по ключових виробниках також перетнула екватор. Тенденція має превалювати вже до того, що більше з’являється виробників в мережі, ніж тих, що виходять в ремонт", – додав він.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Українці можуть розраховувати на  пом’якшення обмежень електроенергії вже з понеділка, 22 липня. Такий оптимістичний прогноз озвучив радник прем'єр-міністра України та член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко під час дискусії в Медіацентрі Україна.

Крім того, “Коментарі” писали, що Київ, як і інші регіони України, страждає від відключень електроенергії через російські атаки на енергетичну інфраструктуру. Проте кияни помічають, що тривалість відключень у столиці часто більша, ніж в інших областях. “Коментарі” звернулися до НЕК "Укренерго", щоб з’ясувати, чи спостереження жителів столиці вірні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини