Головна Новини Суспільство події В Укренерго розповіли, чому в Києві відключення світла довші, ніж в інших регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Укренерго розповіли, чому в Києві відключення світла довші, ніж в інших регіонах

Об'єкти критичної інфраструктури впливають на тривалість відключень у Києві

16 липня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

Київ, як і інші регіони України, страждає від відключень електроенергії через російські атаки на енергетичну інфраструктуру. Проте кияни помічають, що тривалість відключень у столиці часто більша, ніж в інших областях. “Коментарі” звернулися до НЕК "Укренерго", щоб з’ясувати, чи спостереження жителів столиці вірні.  

В Укренерго розповіли, чому в Києві відключення світла довші, ніж в інших регіонах

Чому у столиці світло відключається частіше за інші регіони

Головний чинник, що визначає тривалість відключень, – це обсяг дефіциту потужності в енергосистемі. Чим більший дефіцит, тим довше доводиться відключати світло споживачам. В НЕК "Укренерго" повідомили, що їх спеціалісти щодня розраховують цей дефіцит і розподіляють його на всі регіони пропорційно їхньому споживанню.

Київ: багато критичної інфраструктури, мало світла для мешканців

Особливість Києва полягає в тому, що в місті зосереджена велика кількість об'єктів критичної інфраструктури – лікарні, школи, водоканали, підприємства оборонного комплексу тощо. Ці об'єкти мають бути забезпечені електроенергією в першу чергу. Тому чим більше в регіоні таких об'єктів, тим менше електроенергії залишається для побутових та промислових споживачів.

"Споживання кожної області різне, оскільки залежить не тільки від кількості споживачів, які проживають в конкретній області, але й від споживання обʼєктів критичної інфраструктури, які мають бути гарантовано забезпечені енергопостачанням", — зазначили в "Укренерго". 

Як формуються черги відключень?

Споживачі, які не належать до критичної інфраструктури, розділені на 6 черг. "Укренерго" визначає, скільки черг потрібно відключити одночасно в кожному регіоні, щоб компенсувати дефіцит потужності. Проте графіки погодинних відключень та їх тривалість встановлюють обленерго.

У компанії зазначили, що для зменшення кількості та тривалості відключень необхідно зменшити дефіцит в енергосистемі. Це можна зробити шляхом збільшення виробництва електроенергії на українських електростанціях та імпорту з країн ЄС, а також за рахунок зниження споживання електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини