Головна Новини Суспільство події В Укренерго розповіли, коли покращиться ситуація з відключеннями світла
commentss НОВИНИ Всі новини

В Укренерго розповіли, коли покращиться ситуація з відключеннями світла

З понеділка можливі пом’якшення обмежень електроенергії: Юрій Бойко

18 липня 2024, 13:02 comments1159
Поділіться публікацією:

Українці можуть розраховувати на  пом’якшення обмежень електроенергії вже з понеділка, 22 липня. Такий оптимістичний прогноз озвучив радник прем'єр-міністра України та член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко під час дискусії в Медіацентрі Україна.

В Укренерго розповіли, коли покращиться ситуація з відключеннями світла

В Укренерго розповіли, коли покращиться ситуація з відключеннями світла

За словами Бойка, ситуація в енергосистемі могла б покращитися вже сьогодні, але в енергетиці існує поняття кумулятивного ефекту. Це означає, що при різкому зниженні температури споживання електроенергії не падає миттєво.

"Ситуація могла пом’якшитися вже сьогодні, але в енергетиці є поняття кумулятивного ефекту, тобто при різкому зниженні температури не відбувається одномоментного різкого підвищення споживання. Те саме у випадку, коли температура понижується з критично високої до більш звичних для нашого кліматичного поясу градусів”, – пояснив Юрій Бойко.

Експерт пояснив, що зазвичай потрібно близько трьох днів, щоб зміни в погоді почали відчутно впливати на енергосистему. Тому, зважаючи на зниження температури та вихідні дні, коли споживання електроенергії традиційно зменшується, вже на початку наступного тижня українці зможуть відчути позитивні зміни в графіках відключень світла.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Київ, як і інші регіони України, страждає від відключень електроенергії через російські атаки на енергетичну інфраструктуру. Проте кияни помічають, що тривалість відключень у столиці часто більша, ніж в інших областях. “Коментарі” звернулися до НЕК "Укренерго", щоб з’ясувати, чи спостереження жителів столиці вірні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини