Головна Новини Суспільство події Чи бачить молодь своє майбутнє в Україні, – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи бачить молодь своє майбутнє в Україні, – опитування

Молодь, яка проживає в Україні та Польщі практично однаково переконана в перемозі України у війні – 98% та 97% відповідно

28 вересня 2023, 17:38 comments2983
Поділіться публікацією:

89% опитаних молодих людей віком 16-35 років, які проживають в Україні, бачать майбутнє України обнадійливим. Водночас серед молоді цього ж віку, яка переїхала до Польщі, цей показник становить 81%. Серед підлітків 13-15 років, які живуть в Україні, обнадійливе майбутнє бачать 96% респондентів, а серед переселенців до Польщі – 87%. Як інформує портал "Коментарі", відповідне дослідження, проведене Соціологічною групою "Рейтинг" та компанією InfoSapiens, опублікував Міжнародний республіканський інститут.

Чи бачить молодь своє майбутнє в Україні, – опитування

Молодь. Фото з відкритих джерел

В опитуванні взяли участь молоді люди, які нині проживають в Україні та Польщі. Молодь, яка проживає в Україні та Польщі практично однаково переконана в перемозі України у війні – 98% та 97% відповідно.

Також респонденти готові брати активну участь у процесах відбудови країни. 79% молоді в Україні хотіли б бути залучені до процесів, спрямованих на відбудову, і лише 19% – не хочуть до цього долучатися.

Також у відбудові хотіли б взяти участь 83% людей віком 16-35 років, які нині переїхали у безпечні місця до Польщі.

65% молоді віком 16-35 років, яка проживає в Україні, не хотіли б переїжджати в інше місце.

Основні причини, чому молодь не хоче змінювати місце проживання, – це задоволення своїм теперішнім місцем проживання (44%), родина та друзі (40%), достатнє фінансове забезпечення для життя (20%), патріотизм (15%).

Серед української молоді, яка зараз проживає в Польщі, 61% молоді віком 16-35 років не були в Україні після переїзду до Польщі. 47% планують повернутися в Україну після перемоги у війні, 19% мають намір повернутися вже невдовзі, а 11% – через деякий час. 15% молоді не бажають повертатися взагалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи планують українці повертатися з Німеччини до України: опитування.

Також "Коментарі" писали — антирекорд в Україні: чому майбутнє української нації може опинитися під питанням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини