Головна Новини Суспільство події "Червона" зона: у МОЗ пояснили, чи можна бути без маски на вулиці та в парках
commentss НОВИНИ Всі новини

"Червона" зона: у МОЗ пояснили, чи можна бути без маски на вулиці та в парках

До попередньої постанови уряду внесені деякі зміни стосовно носіння масок

25 березня 2021, 16:42
Поділіться публікацією:

В Україні відкоригували попередні правила носіння масок у "червоній" карантинній зоні. Відповідну інформацію повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

"Червона" зона: у МОЗ пояснили, чи можна бути без маски на вулиці та в парках

На вулицях у "червоній" зоні дозволено ходити без маски. Фото з відкритих джерел

Відтепер жителі регіонів, у яких встановлено найвищий рівень карантинних обмежень, можуть перебувати на вулиці, а також на території парків без захисних масок (медичних чи виготовлених власноруч) або респіраторів.

Представники МОЗ дещо змінили попередню постанову Кабміну, затверджену 22 березня.

Так, із переліку територій загального користування, де вимагається наявність захисної маски на обличчі, "викреслено" парки (сквери, ботанічні сади) та вулиці (площі, майдани і т.п.). Для всіх інших місць, які відносяться до територій загального користування відповідно до Закону України "Про благоустрій", вимога щодо наявності масок залишається. 

Повний перелік територій, на яких забороняється перебувати без засобів індивідуального захисту для органів дихання, можна знайти в матеріалі на порталі "Коментарі".

Зазначимо, що в МОЗ зробили додаткове уточнення. Вимога стосовно носіння масок (респіраторів) має виконуватися за неможливості дотримуватися соціальної дистанції між людьми. Мінімальною відстанню визначено 1 метр.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Україні вкотре оновилися карантинні зони. До "червоних" регіонів додалося ще дві області. Тепер найжорсткіші карантинні обмеження встановлено вже в 11 регіонах країни, включно зі столицею.

Також на порталі ви знайдете інформацію щодо процесу масової вакцинації українців. Зокрема, новини щодо прибуття першої партії китайської вакцини CoronaVac.

Також журналісти інформували про реальні причини тимчасової зупинки у постачанні індійського препарату від коронавірусу CoviShield.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини