Головна Новини Суспільство події Черга з танкерів біля проток Туреччини продовжує зростати: що задумав Ердоган
commentss НОВИНИ Всі новини

Черга з танкерів біля проток Туреччини продовжує зростати: що задумав Ердоган

Черга з танкерів біля проток Туреччини продовжує зростати через нові правила Анкари

10 грудня 2022, 14:15 comments2738
Поділіться публікацією:

Туреччина стала каменем спотикання для реалізації нафтового ембарго проти РФ, оскільки кількість танкерів, які чекають на вихід з Чорного моря через турецькі протоки, продовжує зростати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Черга з танкерів біля проток Туреччини продовжує зростати: що задумав Ердоган

Черга з танкерів біля проток Туреччини. Фото: GETTY IMAGES

Інформагенство повідомляє, що морське відомство Туреччини заявило, що і надалі не допускатиме у свої води нафтові танкери, які не мають відповідних страхових листів. Натомість страхові компанії заявили, що вони фізично не можуть надати документи, які хоче отримати Анкара, оскільки вона може піддати їхнім санкціям, якщо з'ясується, що нафтові вантажі, які вони покривають, були продані за цінами, що перевищують верхню межу.

"Країни G7, Європейський Союз та Австралія домовилися заборонити постачальникам судноплавних послуг, таким як страховики, допомагати експортувати російську нафту, якщо вона не продаватиметься за примусово низькою ціною, або обмеженням, спрямованим на зниження доходів РФ. Загалом 28 нафтових танкерів стоять у черзі, прагнучи залишити протоки Босфор та Дарданелли, повідомило у п'ятницю судноплавне агентство Tribeca. Анкара додала, що переважна більшість суден, які очікують біля проток, є судами ЄС, а значна частина нафти призначена для портів ЄС", – йдеться у матеріалі.

У ЄС вже відреагували, заявивши, що затримки не пов'язані з обмеженням ціни, і Туреччина може продовжувати перевіряти страхові поліси "так само, як і раніше".

"Тому ми контактуємо з турецькою владою для отримання роз'яснень та працюємо над тим, щоб розблокувати ситуацію", — зазначив представник Єврокомісії в інтерв'ю агентству Reuters.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 290 добу з початку широкомасштабної російської агресії: які висновки – перспективи завершення війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – знову загострюється ситуація між Сербією та Косово. Понад 200 спецназівців Косова на броньованих автомобілях зайшли на територію муніципалітету Північна Митровиця, де більшість населення становлять серби. Вони пояснюють наявність необхідності забезпечення безпеки. Тим часом російська приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер" оголосила у четвер про відкриття "культурного центру" у столиці Сербії Белграді. Як події можуть розвиватись далі? Що слід зробити Європі, щоб Балкани не спалахнули новою війною? Чи розуміє Захід, що практично у всіх конфліктах останнього часу простежується рука Кремля? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини