Головна Новини Суспільство події Через тиждень Україну накриє паливна криза, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Через тиждень Україну накриє паливна криза, - експерт

Через дефіцит нафти, збільшення акцизу і ПДВ на Україну сунеться нова паливна криза

8 червня 2023, 13:15
Поділіться публікацією:

Таку думку висловив засновник групи "Прайм" Дмитро Льоушкін у своєму Facebook, пишуть "Коментарі".

Через тиждень Україну накриє паливна криза, - експерт

В Україні знову можливий дефіцит палива. Ілюстративне фото

За його словами, ціни паливно-мастильних матеріалів у закупівлі уже почали зростати.

"З середини цього місяця танкера в Ізмаїлі/Рені за поточними цінами продавати не буде сенсу, а нові не встигнуть законтрактувати. Трейдери будуть переконані, що за краще посидіти на паркані, оскільки стрибок на ПДВ та акцизі ніякою маржою не перекрити. Піде зростання шалене, воно викличе ажіотаж. А ажіотаж це мультиплікатор, кордони "стануть" через черги бензовозів. І до старту цього сценарію залишився тиждень", — переконаний він.

На думку Льоушкіна, з додатковими збитками зіштовхнуться аграрії. Їм доведеться витрачати прибуток з ввезеного в Італію врожаю на транспортування.

"Нам правда, слід ставити на межу виживання останньї ще адекватно працюючої галузі в країні? Невже ось прям так необхідно повернути зараз ПДВ і акциз на паливо? Це шкідництво. У цей час треба підтримувати, а чи не добивати. Загалом відмовляюся вірити в реальність, що відбувається", — додав засновник групи "Прайм".

Читайте також на сайті "Коментарі", — Нафтобаза, що згоріла в Севастополі, забезпечувала паливом російський флот. Нафтобаза, яка згоріла в Севастополі, забезпечувала паливом Чорноморський флот РФ.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Як повернення ПДВ на пальне до 20% вплине на ціну бензину, дизелю та автогазу, — експерти. В Україні хочуть вийти на довоєнний рівень ПДВ на пальне, тобто збільшити на 13%. З приходом повномасштабної війни,  у березні минулого року уряд скасував акциз на пальне й знизив розмір ПДВ, з 20% до 7%. Уже з липня цього року розмір ПДВ хочуть повернути на довоєнний рівень, до 20%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини