Головна Новини Суспільство події Чех Фіала придбав «Українську правду»: до чого тут Вакарчук і Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Чех Фіала придбав «Українську правду»: до чого тут Вакарчук і Порошенко

Такі покупки можуть свідчити про підготовку до майбутніх виборів в Україні, каже експерт

26 травня 2021, 20:20
Поділіться публікацією:

Однією з центральних подій середи, 26 травня, стала зміна власника у одного із популярних вітчизняних видань — "Української правди" ("УП"). Відтепер портал знаходиться у володінні чеського підприємця Томаша Фіали, керівника компанії Dragon Capital.

Чех Фіала придбав «Українську правду»: до чого тут Вакарчук і Порошенко

Томаш Фіала може робити ставки на нові вибори в Україні. Фото: Вести

Це не перша покупка українського ЗМІ Фіалою, тому "Коментарі" вирішили поцікавитися у експертів, навіщо іноземцю медіа-імперія в нашій країні.

На думку політексперта Дмитра Воронкова, подібні придбання можуть свідчити про далекоглядні плани щодо інформаційних кампаній під час наступної виборчої гонки.

"Очевидно, що покупка відбулася з метою політичного впливу і, можливо, "реанімації" партії "Голос" в рамках планових парламентських виборів, — говорить фахівець. — Фіалу пов'язують із Вакарчуком і його партією не тільки як головного партійного спонсора, але і як співзасновника "Центру економічної стратегії".

Попри те, що між новим власником і редактором "УП" було підписано спеціальний договір про невтручання в журналістську роботу, експерт не дуже цьому довіряє.

Як приклад Дмитро Воронков пропонує згадати прецедент із виданням "НВ", яким також володіє Фіала. Йдеться про момент, коли кілька років тому вся команда журналістів звільнилася, скаржачись на цензуру. На думку Воронкова, це лише підтверджує те, що жодних сумнівів у політичній заангажованості Фіала бути не повинно.

"Зокрема, я б не виключав із його боку ставок на президентські вибори, — вважає експерт. — Тому і вибрав "УП", як досить солідне ЗМІ із високою репутацією та рівнем народної довіри".

До слова, Воронков вважає, що в разі президентських виборів Фіала навряд чи "поставить" саме на Вакарчука — через низькі рейтингові показники останнього на всенародному рівні.

"Я б припустив, що ставку він може робити на проштовхування Порошенка, з яким Фіала підтримував стосунки після революції. А "Голос" і Вакарчук — це, швидше, "пластилін" для формування можливої майбутньої коаліції з "ЄС" Порошенка. Адже парламентські вибори в Україні планово стартують після президентських", — резюмує Дмитро Воронков.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як оцінюють придбання "УП" Томашем Фіалою інші вітчизняні експерти і до чого тут Сорос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини