Головна Новини Суспільство події Зміни на медіа-ринку країни: хто придбав «Українську правду»
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміни на медіа-ринку країни: хто придбав «Українську правду»

Одне з найвідоміших вітчизняних ЗМІ придбав гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала

26 травня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

В українському інформпросторі активно обговорюють останні зміни в корпоративній політиці одного з найвідоміших інтернет-видань. Як повідомили представники "Української правди" ("УП"), із 26 травня їхній новинний портал перейшов у володіння чеського підприємця Томаша Фіали.

Зміни на медіа-ринку країни: хто придбав «Українську правду»

Олена Притула продала 100% прав на "УП" Томашу Фіалі. Фото: "Сегодня"

Відтепер усі права на це медіа і пов'язані з ним інші продукти належать компанії Dragon Capital, яку очолює Фіала. Цікаво, що засновниця "Української правди" Олена Притула передала йому абсолютно весь пакет прав і активи.

Трохи пізніше в мережі з'явився текст редакційної угоди, яка була підписана новим власником "УП" і головним редактором видання Севгіль Мусаєвою. Згідно з цим документом, компанія і безпосередньо Фіала не мають жодного впливу на зміст журналістських текстів.

Також в угоді підкреслюється повага власника до незалежності співробітників видання та незаангажованості їхніх поглядів на будь-які новинні приводи.

Цікаво, що права на кадрові зміни в колективі власник "УП" має украй обмежені. У його "владі" — заміна лише головного редактора порталу, а також представників технічного, фінансового та адміністративного персоналу. Підбор журналістів та інших творчих працівників все ще залишається за "редакційним колом "УП".

Також журналісти "Української правди" зобов'язуються залишатися об'єктивними навіть щодо тем, які так чи інакше можуть стосуватися власника їхнього видання.

Зазначимо, що "УП" — не перше українське ЗМІ, права на яке перейшли до Томаша Фіали. Видання "НВ" (раніше відоме як "Новое время") також належить до компанії Dragon Capital ще з 2014 року. Загалом воно складається не тільки з інтернет-ресурсу, а й однойменної радіостанції.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку Національної спілки журналістів, українська влада ігнорує позицію вітчизняних працівників медіа.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, наскільки критичною є ситуація з незалежною журналістикою в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини