Головна Новини Суспільство події Влада не чує журналістів - Томіленко
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада не чує журналістів - Томіленко

Нацрада постійно критикують і чиновники, і президент, і політики, і журналісти за неефективне регулювання телерадіопростору

21 травня 2021, 03:51
Поділіться публікацією:

За півтора року цей законопроєкт об'єднав проти себе сотні українських редакцій, журналістів, блогерів, які разом з членами НСЖУ поставили свої підписи під заявою з вимогою зняти його з розгляду Верховною Радою. Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Влада не чує журналістів - Томіленко

Сергій Томіленко (фото з відкритих джерел)

"Шкода, що влада не чує журналістів. Попри обіцянки, текст законопроєкту залишився незмінним навіть після критики європейських експертів. Автори законопроєкту прикриваються виконанням зобов'язань України перед ЄС і під виглядом цих зобов'язань прагнуть протягнути інструменти цензури і тиску на ЗМІ. Чому ми проти? Єдиним медійним регулятором влада хоче зробити Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України ", — сказав він.

За його словами, Нацраду постійно критикують і чиновники, і президент, і політики, і журналісти за неефективне регулювання телерадіопростору.

"Також постійно звучить критика щодо політичної залежності регулятора від Банкової (безвідносно до прізвищ президентів). Тому не треба робити медійну революцію і обіцяти ідеального "чесного" регулятора, а слід через прийняття нових законів дати шанс Нацраді завоювати гідну репутацію і навести порядок в телерадіопросторі ", — додав Томіленко.

Як повідомляли раніше професія журналіста в Україні ніколи не була легкою. Працівників ЗМІ, які намагалися дистанціюватися від чиновників, які не бажали "прогнутися", активно переслідують. Залякують, б'ють, а буває і вбивають. Національна спілка журналістів України (НСЖУ) зафіксував за шість місяців 2020 року 40 інцидентів із застосуванням сили щодо журналістів. Але насправді їх, звичайно, більше. Розвиток економічної незалежності ЗМІ — точно не в пріоритеті влади. Тому і в нинішній кризовий час вона не стільки допомагає медіа, скільки намагається взяти їх під контроль. Про це та багато іншого ми і поговорили з головою НСЖУ Сергієм Томіленко.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини