Головна Новини Суспільство події Чаус записав нове відео про своє повернення в Україну: що розповів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чаус записав нове відео про своє повернення в Україну: що розповів

Скандальний екссуддя заявив про наявність документів про вчинені проти нього злочини

19 травня 2021, 14:42
Поділіться публікацією:

Відповісти на всі питання, які хвилюють українське суспільство та правоохоронні органи, після свого швидкого повернення в Україну пообіцяв скандальний екссуддя Микола Чаус. Про це він заявив у своєму новому відеозверненні в Telegram.

Чаус записав нове відео про своє повернення в Україну: що розповів

Микола Чаус. Фото: УНІАН

Чаус стверджує, що люди, причетні до його викрадення у 2016 році, а не у 2021-му в Молдові, бояться його повернення в Україну.

"Вони зроблять все, щоб я замовк, а знаючи їх можливості, зокрема й фінансові, я переживаю за своє життя та життя своїх рідних", —  упевнений він.

У зв'язку з цим Чаус повідомив, що передав своїм друзям документи — рукописні записи та зібрані за роки матеріали щодо тих осіб, яких він побоюється.

"Справжність й автентичність матеріалів підтверджую. Прошу правоохоронні органи України поставитися з усією відповідальності до даного матеріалу, попри посаду, статус та прізвища осіб, зазначених у ньому", — заявив Чаус.

Після свого повернення в Україну екссуддя має намір відповісти на всі питання Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР).

Чаус також стверджує, що його ситуацією усі намагаються маніпулювати. Він закликав свою дружину не давати коментарів та пообіцяв, що скоро повернеться в сім'ю.

Перше відео Чаус, якого раніше вважали викраденим в Молдові, записав 16 травня. У ньому він просив захисту у правоохоронців України та стверджував, що його викрадали у 2016 році. Екссуддя також просив привернути увагу громадськості до його ситуації.

Справою Чауса також займається прокуратура Молдови, оскільки саме з території цієї країни 3 квітня 2021 року екссуддю нібито викрали. Сам Чаус стверджує, що в Молдові його ніхто не викрадав. Розслідування справи про викрадення Чауса доручила президент Молдови Майя Санду. Молдавські правоохоронці стверджують, що до викрадення причетні іноземці, які перетнули кордон з Україною.

В кінці квітня стало відомо, що після викрадення Чауса в Молдові його дружина Світлана звернулася із заявою до президента України Володимиру Зеленському втрутитися в пошуки її чоловіка та повернути його живим. Після цього за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса та його незаконного переправлення через державний кордон Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження.

У 2016 році за фактом отримання Миколою Чаусом хабаря в розмірі 150 тис. дол. НАБУ порушило проти нього кримінальну справу. Через суддівський імунітет затримати його не могли. Коли Чаус перестав з'являтися на допити, його оголосили в розшук. У вересні 2016 року Верховна Рада зняла з Чауса недоторканність судді. У листопаді цього ж року в розшук Чауса оголосив Інтерпол, менш ніж через рік екссуддю затримали в Кишиневі. 

На думку деяких експертів, викрадення Миколи Чауса у 2021 році могли організувати, щоб підставити президента України Володимира Зеленського.

Експерти назвали порталу "Коментарі" версії викрадення колишнього судді Миколи Чауса, якого могли вивезти з Молдови в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини